KANTRIDA ZADOVOLJNA

Supergol Kramarića, Rijeka neporažena protiv Lyona!

07.11.2013 u 22:58

  • +7

Rijeka - Lyon

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kral

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke odigrali su u utakmici 4. kola Europske lige 1:1 na domaćem terenu protiv francuskog Lyona…

Kekova Rijeka odigrala je još jednu solidnu europsku utakmicu. Nakon Stuttgarta i Betisa, niti Lyon nije uspio pobijediti na Kantridi, no podjela bodova svakako je zadovoljila goste, koji su nastupili u rezervnom sastavu, čuvajući ključne igrače za derbi francuske lige sljedeći vikend. Riječani su pak iamali svoje šanse u ovom dvoboju, nisu ih iskoristili, pa je na kraju i bod je dobar protiv uglednog suparnika kojim je dodatno uljepšana odlična europskau jesen trećeplasirane momčadi MAXtv Prve lige.

Iako oslabljen, Lyon je dobro otvorio utakmicu i pritisnuo Rijeku u prvih pet minuta. Uzvratio je Benko u 12. minuti nakon asistencije Kvržića, no nije uspio pogoditi iz blizine, doduše s dva braniča na sebi. Gosti su već u sljedećem napadu mogli povesti, ali udarac Brianda s desne strane obranio je Vargić. No, nakon kornera u 14. minuti Rijeka je primila gol. Plea je bio najspretniji u gužvi i zabio iz blizine.

Sedam minuta kasnije Kantrida je došla na svoje. Kramarić je opalio s dvadesetak metara, a lopta je završila točno u rašljama. Fantastičan pogodak bivšeg napadača Dinama i Lokomotive, koji je Rijeku vratio u utakmicu.


Do kraja prvog dijela Riječani su bili bolji, a Kramarić je mogao ponovo zabiti u 24. minuti, no nije se snašao nakon škarica Benka, iako je bio potpuno sam na drugoj stativi. Zaprijetio je i Kvržić opasnim prodorom i ubacivanjem u sredinu u 26. minuti, ali napadači domaćih nisu uspjeli pospremiti loptu u mrežu iz blizine.

U drugom poluvremenu tempo je znatno pao, a prave prilike su bile rijetke. Gourcuff je potpuno sam pucao s desetak metara u 51. minuti, ali visoko iznad gola. U 56. minuti dogodio se sporni trenutak. Kramarić je pao u kaznenom prostoru, no umjesto prekršaja dobio je žuti karton. Manjeg kontakta možda je ipak i bilo.

Završnica dvoboja pripala je Lyonu, jer je riječkim nogometašima ponestalo snage. Najbolju šansu 'lavovi' su imali u 80. minuti kada je Briand ostao sam nakon prekida u odličnoj poziciji, no potpuno je promašio loptu. Alispahić je pak zaprijetio u 89. minuti dalekometnim udarcem, no Gorgelin je bio na mjestu.


U drugoj utakmici skupine I portugalska Vitoria izgubila je u sudačkoj nadoknadi od Betisa za koji je zabio Chuli. Rijeka je posljednja s četiri boda zaostatka za Lyonom, uz vrlo male izglede za prolazak dalje.

Europska liga, 4. kolo:

Rijeka – Lyon 1:1 (Kramarić 21 / Plea 14)

Vitoria - Betis 0:1 (Chuli 90+3)

Skupina I
Vitoria Guimaraes Betis 0:1
Rijeka Lyon 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Betis 4 2 2 0 8
2. Lyon 4 1 3 0 6
3. Vitoria Guimaraes 4 1 1 2 4
4. Rijeka 4 0 2 2 2
Sljedeće utakmice
28.11. Lyon Betis
28.11. Rijeka Vitoria Guimaraes