TUŽNA STRANA KUPA

Šuker vrijeđao ministra Jovanovića, Skansi u šoku prenio poruku!

15.05.2014 u 09:31

  • +12

Nogometaši Rijeke s trofejem Rabuzinovo sunce

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa bila je prava nogometna fešta, spektakl gdje je konačni trijumf odnijela Rijeka koja je svladala Dinamo 2:0 te podigla Rabuzinovo 'Sunce' nakon osam godina posta

No nije bilo sve idealno. Polako su na svjetlo dana počele izlaziti i negativne strane koje doduše nisu vezane uz samo finale seniorskog Kupa. Već smo pisali o prvom skandalu i neodigravanju juniorskog finala između Hajduka i Splita, a sada je procurila nova afera.

Naime, bilo je poznato da je predsjednik HNS-a Davor Šuker poslao poruku predsjedniku RH Ivi Josipoviću da uruči pehar pobjedniku, ali on je bio spriječen pa je zato poslao ministra Željka Jovanovića. I tu je nastao problem.

Kako piše glavni urednik Sportskih novosti, kad je Šuker spazio ministrovog pomoćnika Petra Skansija jasno mu je rekao što da poruči Jovanoviću.

'Dopustit ćemo i crnom Ciganu da uruči Rabuzinovo 'Sunce' pobjedničkoj momčadi, ali dok sam ja predsjednik Saveza, Jovanović to neće moći učiniti.'


Za komentar smo zamolili Peru Skansija, pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića:

'Šuker je zaista to rekao. Sve je točno i malo je reći kako sam se šokirao. Još je rekao, kada je govorio o ministru Jovanoviću: 'Što je on napravio za nogomet?'', za tportal.hr kazao je Skansi.

'Saslušao sam ga i rekao kako ću mu prenijeti poruku', dodao je.

Na naše pitanje kako je ministar reagirao Skansi je rekao:

'Ništa posebno. Nije reagirao, a otprije je poznato kako on ima svoje mišljenje o hrvatskom nogometu i nekim ljudima.'