KOVAČ SE NE PREDAJE

Šuker razočaran: Ugrožen nam je plasman na Euro!

Bionic
Reading

Baš kao što je porazom u Škotskoj bio narušen autoritet hrvatske reprezentacije, samim time i ugrožen plasman na SP u Brazil, pa je smijenjen Igor Štimac, dojam je da će istu sudbinu doživjeti i Niko Kovač nakon poraza od Norveške u Oslu

Nedjeljni poraz u Oslu maksmilano je otežao put Hrvatskoj prema Euru u Francuskoj sljedećeg ljeta. I zato nije ni čudo da je atmosfera u avionu pri povratku u Hrvatsku bila sumorna. U društvu stručnog stožera te vrhuške Hrvatskog nogometnog saveza, bili su tek rijetki igrači. Najveće zvijezde, poput Modrića, Rakitića, Mandžukića i Perišića, prema Italiji ili Španjolskoj odletjeli su iz Osla, pa je u fokusu pri povratku bio predsjednik saveza Davor Šuker.

Nismo zadovoljni. Očekivali smo puno više od jednog boda s ovih gostovanja. Sada je ugrožen i naš plasman na Euro u Francuskoj', izjavoo je Šuker, kojem je stiglo i pitanje o mogućem otkazu aktualnom izborniku.

'Naravno da sam razgovarao s Kovačom. Pa, bili smo u istom hotelu, zajedno doručkovali. Ali, o temema koje vas najviše okupiraju ne mogu sada pričati. U srijedu je sastanak Izvršnog odbora. Kao odgovorne osobe kojima je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu prioritet, odlučit ćemo kako dalje'.

Šuker nije želio komentirati ni međusobna prepucavanja izbornika i igrača.

'Nikada ne pričam o pozivima, taktici... Svatko je odgovoran za posao koji radi', rekao je Šuker a prenosi Slobodna Dalmacija

Kovač, prema pisanju istog izvora, ne misli dati ostavku, već će čekati sjednicu Izvršnog odbora. Tek je priznao.

'Ja sam još izbornik i uvjeren sam da možemo uspjeti. Imamo dvije utakmice i sve je moguće. Nikada se nisam predavao, niti ću to raditi. No, naravno, preuzimam odgovornost u svom dijelu posla'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE