JOŠ JEDAN SUKOB VOZAČA?

'Sudar s kolegom u prvom krugu? To je nedopustivo!'

16.04.2013 u 13:22

Bionic
Reading

U Force Indiji upozoravaju svoje vozače Paula di Restu i Adriana Sutila da neće tolerirati ono što se dogodilo na Velikoj nagradi Kine u prvom krugu...

Indijska F1 momčad odlično je otvorila sezonu, bolid je izgledao vrlo brz u Melbourneu, a Adrian Sutil čak je i vodio neko vrijeme. No, na posljednje dvije utrke prilično su se izgubili i osvojili tek ponešto bodova zahvaljujući osmom mjestu Di Reste u Kini, iako je bolid nudio puno više.

Ono što šefove posebno zabrinjava je incident u prvom krugu utrke u Šangaju, kada su se vozači međusobno sudarili. Iako niti jedan nije odustao, oštećenja na bolidima su im kompromitirala utrku, a i odnosi među vozačima su zahladili. Di Resta je bijesan na Sutila.

'Moramo sjesti s njima i pregledati video snimku, jer to nije nešto što želimo vidjeti u prvom krugu. Dobri su vozači, ali moraju to riješiti. Moramo se pobrinuti da shvate da je to nedopustivo, ne u prvom krugu,' izjavio je zamjenik ravnatelja ekipe Bob Fernley pa dodao:

'No takve stvari se mogu događati dok se vozači bore za pozicije na stazi. Vjerojatno je Adrian završio odbačen od rubnika pa nije Paulu ostavio dovoljno prostora. Moglo nas je to koštati puno više, ali smo na kraju ipak imali dobru utrku u kojoj je proradila strategija.'

'Cilj nam je bilo sedmo mjesto, a da nije bilo tog sudara u prvom krugu možda bismo uspjeli uloviti i petoplasiranog Buttona,' tvrde u Force Indiji.