supersport HNK

Subašić nakon deset godina zaigrao za Hajduk, a poslije utakmice odradio i 'prekovremeno'; trener Gustafsson poslao jasnu poruku igračima

26.10.2021 u 19:43

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka nisu imali velikih problema u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem su kao gosti svladali Belišće 5:1. Trostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (4, 56, 68), dva gola je dodao Marin Ljubičić (35, 58), dok je jedini pogodak za domaće postigao Silvio Anočić (5). Vrijedi zabilježiti i prvi povratnički nastup Danijela Subašića, koji je zadnji put u Hajdukovom dresu branio u prosincu 2011. godine i to protiv 'svog' Zadra

Već nakon prvih pet minuta igre oba sastava su zatresla suparničku mrežu. Hajduk je poveo u 4. minuti kada se u gužvi pred domaćim vratima najbolje snašao Livaja i dva metra pogodio vrata. Čim se krenulo s centra Anočić je uzeo loptu, sjurio se prema gostujućem kaznenom prostoru te potom preciznim prizemnim udarcem svladao Danijela Subašića kojemu je ovo bio prvi nastup u nekoj službenoj utakmici nakon gotovo dvije godine.

Vratar Vatrenih sa svjetskog prvenstva u Rusiji posljednji je put među vratnicama u službenoj utakmici stajao još u prosincu 2019. u dvoboju Monaca i Lillea, dok je posljednji službeni nastup za Hajduk prije ovoga imao u prosincu 2011.

Već do kraja prvog dijela, Hajduk je preokrenuo, a potom je u nastavku s tri gola i dovršio posao. No, nisu svi mogli odmah u svlačionicu. Najduže na terenu ostao je upravo spomenuti Danijel Subašić, koji je s djecom proveo dobrih 10, 15 minuta fotografirajući se s njima.

A dok je on mamio dječje osmijehe, trener Jens Gustafsson odradio je druženje s novinarima.

'Utakmica je od početka bila teška, mislim da smo bili dobro fokusirani na posao i rezultat je nagradio naš težak rad. Trebali smo zabiti čak i više golova, ali smo zadovoljni s pet. Jer u prošlim utakmicama smo bili takvi kakvi smo bili... Sretni smo, zadovoljan sam kako su odigrali naši napadači i što smo se plasirali u iduću rundu natjecanja', rekao je Šveđanin, a njegove riječi prenosi Slobodna Dalmacija.

Naravno, novinare je zanimalo i kakav mu je status.

'Ne osvrćem se na to, samo gledam na svoj rad i na pripremu svake nove utakmice', dodao je Gustafsson pa nastavio na temu utakmice.

'Konačan rezultat govori dosta o našoj izvedbi, ovo su teške utakmice, u koje morate unijeti dosta napornog rada i profesionalizma da bi ih pobijedili. Ponosan sam na svoje igrače, dali su sve od sebe svih 90 minuta, i tako moraju izgledati u svakoj utakmici. Sretan sam i zbog golova koji su nam nedostajali, volio bih da ih je bilo i više, ali na koncu dana moram biti zadovoljan pobjedom'.

  • +15
Belišće - Hajduk (1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX