nogometni kup

[FOTO] Osijek slavio protiv Rudeša i izborio plasman u četvrtfinale Kupa; Ramon Mierez napokon zabio, a onda se ozlijedio

26.10.2021 u 15:20

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka prvi su četvrtfinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, oni su u susretu osmine finala kao gosti svladali trenutačno drugoplasiranu momčad Druge HNL Rudeš 2:0. Osijek su među posljednjih osam svojim golovima odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71)

Oba gola za Osječane stigla su nakon ubacivanja Ndockyta s desnog krila. U 55. minuti je na ubačaj Kongoanca pravovremeno utrčao Fiolić i glavom svladao vrlo dobrog domaćeg golmana Kralja.

U 71. minuti meta Ndockytovog ubačaja bio Mierez. Pokušaj glavom argentinskog napadača Kralj je uspio nekako odbiti, ali ne dovoljno da otkloni opasnost. Lopta je 'sletjela' nogu Miereza koji iz drugog pokušaja nije pogriješio.

Bio je ovo prvi gol Miereza još od 15. kolovoza! Prošle je sezone bio najbolji strijelac Hrvatski telekom Prve lige, zabio je čak 22 gola, a ove sezone mu je ovo tek treći gol. Argentinac je bio toliko očajan da je prošlog tjedna promijenio i broj na dresu, umjesto 'nesretnog' 13 uzeo je 3. I čini se da je uspio. Barem što se golova tiče.

  • +18
NK Rudeš - NK Osijek, Kup, 26.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Naime, samo nekoliko minuta nakon što je zabio, Ramon Mierez se ozlijedio te je morao napustiti teren, a to će sigurno zadati nove glavobolje treneru Nenadu Bjelici.

U utorak će još igrati Belišće - Hajduk i Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.