VELIKA ŠTETA

Što je prava istina? Najopakiji čovjek svih vremena ponovio svoju priču!

17.09.2014 u 16:18

Bionic
Reading

Još jednom se Fedor Emelianenko podsjetio svojih neuspjelih pregovora s UFC-om. Kaže da misli kako UFC nije ni htio da on tamo nastupi, no isto tako smatra da nije ništa propustio i da se u Prideu borio s najboljim borcima svijeta u tom trenutku

Dugi su bili pregovori između Fedora Emelianenko i UFC-a prije nekoliko godina. Legendarni ruski borac i po mnogima najbolji teškaš u povijesti je, nakon Pride, nastupao u Americi, u ambicioznom Afflictionu te nakon toga i u Strikeforce, no u oktogon UFC-a nije ušao. On misli da zna zašto je to tako bilo.

'UFC nije želio da se borim kod njih, što ja tu mogu. Nudili su neprihvatljive uvjete koje nisam mogao prihvatiti. Kad se Pride ugasio, UFC nije ni dovoljno brzo reagirao, odnosno nije podigao brzinu kako je trebao', mišljenja je 'Posljedni ruski car".

Ipak, ne žali što se tamo nije borio, a to je objasnio ovako: 'No ja sam se borio protiv najboljih na svijetu. U vrijeme dok sam bio u Prideu, on je bio najbolja organizacija svijeta i tamo su se borili svi najbolji borci. UFC je u to vrijeme bio u krizi i nisu mogli dovesti najbolje borce, odnosno nisu mogli ponuditi niti približno kao Pride.'


Danas je drugačija situacija, a tog je svjestan i Fedor.

'UFC danas je druga priča. To je super organizacija i vjerojatno najbolja organizacija na svijetu. U svakoj kategoriji imaju po nekoliko top svjetskih boraca i rade sjajan posao. No, ne pratim toliko UFC. Ima nekoliko boraca koji me zanimaju i čije borbe volim gledati, ali ostatak mi jednostavno nije zanimljiv', rekao je na kraju.

MMA fanovi vjerojatno nikad neće prežaliti što se Fedor nije našao unutar UFC-a, a njegovi veliki fanovi će posebno žaliti, jer ovako će uvijek postojati neki koji će mu dovoditi u pitanje status najvećeg teškaša u MMA povijesti, posebno nakon serija poraza koje je doživio unutar Strikeforcea.

Najbolje od Fedora