NAPOKON

Štimac progovorio o svojoj kandidaturi za mjesto izbornika

16.05.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Nakon što se u medijima sve ozbiljnije špekulira kako bi Igor Štimac trebao postati novim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, poslije duge šutnje oglasio se i bivši hrvatski reprezentativac

Krenula je nova raspodjela karata u Hrvatskom nogometnom savezu. Nakon Eura na čelno mjesto HNS-a zasjest će Davor Šuker i tako zamijeniti Vlatka Markovića koji je 14 godina bio na dužnosti šefa u Rusanovoj.

Također je poznato kako će nakon Eura hrvatska nogometna reprezentacija ostati i bez izbornika jer Slaven Bilić odlazi u moskovski Lokomotiv. Svakog dana sve se glasnije spominje ime Igora Štimca u kontekstu Bilićevog nasljednika. Štimac je dugo bio zakopčan na tu temu, no u srijedu je dao izjavu za središnji 'Dnevnik' HTV-a u kojoj je iskazao zadovoljstvo što je kandidat za izbornika.

'Odlazak Vlatka Markovića otvorio je prostor za razvoj u hrvatskom nogometu. Sretan sam što se nalazim u kontekstu kandidata za novog izbornika u sklopu novih ljudi na čelu HNS-a i s novim predsjednikom Davorom Šukerom, ali o svemu tome će odlučiti skupštinari. Sada je vrijeme da se svi trebamo okrenuti reprezentaciji i izazovima koji su pred njima', kazao je Štimac.