SUDAR NA STANOVIMA

Štimac ako sredi Rijeku, jako je blizu konačnog cilja!

17.05.2015 u 10:39

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 34. kola MAXtv Prve lige (nedjelja, ArenaSport3, 19h) nogometaši Zadra dočekuju Rijeku, a pobjedom bi Igor Štimac napravio veliki korak prema opstanku, dok ga poraz gura u još veću neizvjesnost...

Zadar je napravio veliku stvar osvojivši bod u Puli. Odmakli su se taj jedan bod od Osijeka te pri tome zadržali Puljane na dostižnoj distanci. Do kraja su tri kola, pobjede su imperativ domaćim utkamicama, nevezano za ime suparnika. A, ono današnje je teško moglo biti teže.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Putokaz je ono naše izdanje s Hajdukom na koje smo naslonili još i bod u Puli. U svakom elementu moramo dati sve od sebe i s travnjaka izaći zadovoljni i sa spoznajom da smo uspjeli. Naš primaran cilj je ostanak i optimisti smo po tom pitanju', rekao je veznjak Banović.

Trener Štimac je zaobišao sva moguća pitanja o sastavu, sustavu i taktici te se uglavnom fokusirao na navijače i podršku s tribina.

'Publika je prepoznala našu borbenost i nema sumnje kako će nam danas pomoći. Postoji veliko zanimanje za ovu utakmicu i to veseli', rekao je domaći trener.

Zbog kartona susret propušta standardni stoper Ješe te iskusni veznjak Surać koji je uglavnom ulazio u igru tijekom nastavka. Gluić na golu ostaje mijenjati ozlijeđenog Matkovića i to je napravio vrlo dobro u prethodnim utakmicama.

Sustav ostaje klasičnih 4-2-3-1 s Krstanovićem kako centralnom figurom u napadu.

U Rijeci pošteno odrađuju preostale utakmice iako im bodovni učinak više nije od krucijalnog značaja. Praktički od prvog kola znaju da s drugog mjesta neće moći ni gore ni dolje, a u posljednje vrijeme je to i bodovno izraženo.

'Utakmice u Zadru su znale biti vruće, no zna se naš cilj. Mi dolazimo po pobjedu', rekao je Kek koji paralelno s razmišljanjima za ovu utakmicu slaže i momčad za sljedeću sezonu. Prvi je tako doveden napadač Bezjak iz bugarskog Ludogoreca.

'Treba biti samokritičan, igrom na gostovanjima nisam zadovoljan. Ovo je prilika da vratimo dug prema samima sebi. Utakmice s klubovima koji se bore za ostanak znaju biti jako kvalitetne', rekao je Kek.

On ima pregršt opcija za početni sastav, izvan kadra su tek dugo ozlijeđeni Maleš i Moises. Uoči sezone ih je bilo toliko da ih je nekoliko završilo baš u Zadru (Krstanović, Gabrić, Pušić, Solomon, Okechukwu).