nakon prolaska

Srpski vaterpolist dotakao se Hrvatske: Izabrali ste...

11.01.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Srpska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj nakon što je u Zagrebu s 14:10 svladala reprezentaciju Francuske, a njihov igrač Dušan Mandić dotakao se i Hrvatske

Dušan Mandić bio je jedan od najboljih pojedinaca u srpskim redovima, a svoje je dojmove o Europskom prvenstvu podijelio u razgovoru za HRT.

'Prvi dojam je pozitivan. Svi su onako komentirali, znali da smo mi zalutali u ovu drugu diviziju i jednostavno, ali opet bila je ta bojazan da nismo imali pravu utakmicu u grupi, kako ćemo se pokazati u ovoj bitnoj eliminacijskoj fazi. Apsolutno sam zadovoljan, mislim da je ekipa pokazala jedan karakter, jednu volju, jednu želju od prve do posljednje minute. Čestitam i ekipi Francuske na dobroj borbi, ja bih rekao da su se oni izmorili malo u Dubrovniku, u onoj grupi tamo, tako da vidjelo se to malo večeras da im je falilo jednostavno ona snaga i ono plivanje koje su imali u Dubrovniku', rekao je Mandić.

U četvrtfinalu će igrati protiv Mađarske.

'Nikako ih ne smijemo podcijeniti s obzirom da nisu došli u najjačem sastavu.' Osvrnuo se i na igre hrvatske reprezentacije koja je već u četvrtfinalu.

'Pratim, kako da ne pratim. Vrlo su bile interesantne utakmice u Gružu. Oni su ispustili veliku prednost koju su imali, koju su stekli pobjedom u prvoj utakmici protiv Španjolske. Izabrali su teži put, ali to je jedna ozbiljna reprezentacija, iskusna. Dolaze ovdje u Zagreb, sigurno će imati još jedan ogroman vjetar u leđa kao što su imali u Dubrovniku. Tako da će biti zanimljivo protiv Grčke', rekao je Mandić.