'ORLOVI' BEZ KRILA

Srpski mediji: Mihajloviću, sramoto Srbije!

17.10.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Srpski mediji su razočarani novim porazom njihove reprezentacije. Makedonija je u Skoplju slavila 1:0 pa srpska javnost složno zaključuje kako je Brazil daleko i od izbornika Siniše Mihajlovića zahtijeva odgovore

Mondo donosi naslov 'Daleko je Brazil'. Izvještaj započinje rečenicom: 'Ništa, ništa i onda katastrofa - penal i crveni karton.' Autor teksta smatra kako je vrijeme da se počne razmišljati o Euru 2016. u Francuskoj, iako matematički nije gotovo, to je realnost. U tekstu se spominje zviždanje srpskoj himni te čudni Mihajlovićevi potezi kod zamjena, ali i to što je utakmicu počeo bez Ivanovića. Isti medij piše kako su Makedonci iskoristili sve njihove slabosti iako su uoči utakmice imali i međusobnu tučnjavu (Ristić i Popov).

Kurir je izašao s oštrim naslovom 'Mihajloviću, sramoto Srbije'. Piše se o blijedoj igri 'orlova' za koju prema njima najveću odgovornost ima izbornik. I ovdje se novinar ne može načuditi taktičkim zamislima, zašto je Tomović počeo umjesto Ivanovića i zašto je branič Chelseaja ušao kasnije umjesto napadača Tadića dok se lovio zaostatak. Autor teksta piše o 'bezidejnoj igri i nesposobnosti da se zabije gol'.

Alo piše kako će Srbija SP gledati preko televizije, odnosno kako su šanse 'orlova' za plasman u Brazil nakon drugog poraza u nizu svedene na minimum.

Sportski žurnal piše o crnom danu za srpski nogomet. Piše se o očajnom nastupu gostujuće družine te o čvrstoj Makedoniji koja je znala što hoće, koja je čekala i dočekala grešku suparnika. Novinar piše kako su Belgija i Hrvatska već stekle veliku zalihu bodova uoči nastavka kvalifikacija.

B92 je stavio naslov 'Novi poraz očajne Srbije'. U izvještaju stoji kako je igra 'orlova' bila bezvoljna i bezidejna te da se nije stvorila niti jedna stopostotna prilika. Novinar zaključuje kako će izbornik Mihajlović morati odgovoriti na neka pitanja te da je Makedonija zasluženo pobijedila, jer je pokazala veću želju.

Telegraf piše kako 'srpska mladost, koja će najvjerojatnije koštati Mihajlovića posla, nije imala kapaciteta kako da nadmudri discipliniranu makedonsku obranu'. U tekstu stoji da će radikalno poigravanje 'biologijom' Sinišu Mihajlovića boljeti cijeli život, a srpski narod i neće, jer su ih nogometaši posljednjih godina navikli na ovakve rezultate'.