SPREMAN NA OKRŠAJ

Srpski izbornik slavi svoje heroje i poručuje Slovencima: Niste Amerikanci!

16.09.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Aleksandar Đorđević priznaje da mu je utakmica polufinala Eurobasketa protiv Rusije bila jedna od najtežih u trenerskoj karijeri i nada se zlatu u dvoboju sa Slovenijom, čime bi okrunio svoju sjajnu seriju rezultata na klupi Srbije...

Srbija je ponovo u finalu jednog velikog natjecanja. Unatoč ozljedama koje su uoči Eurobasketa oslabile momčad Đorđevićeva družina opet je na korak do titule, a izbornik je iznimno ponosan na uspjeh svojih igrača.

  • +3
Eurbasket, polufinale: Srbija - Rusija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

'Ovo je za mene najteži trenerski meč ikada. Zbog tenzije, hrabrosti, svega što je bilo. Ovi momci su heroji, jer ovo je momčad koja za sve vrijeme priprema nikada nije propustila trening. Bilo je teških dana i igrači su ratnici. Njima ide najveća zasluga za ovo,' izjavio je Aleksandar Đorđević nakon trijumfa 87:79 protiv Rusije.

Autor: YouTube

Pod aktualnim izbornikom Srbi su igrali u finalu posljednjeg SP-a 2014. godine, a srebro su osvojili i na Igrama u Riju prošle godine. Oba puta Amerikanci su ih zaustavili, no u nedjelju će im protivnik biti Slovenija i definitivno imaju izgleda nakon dugo vremena dokopati se zlata.

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

'Igramo finale i sada nema Amerikanaca. Sada su tu Slovenci. Znamo što nas čeka, igramo protiv najbolje ekipe ovdje. Atletski izgledaju moćno i imali su dan više odmora. Nisu od nikog izgubili i moramo se na njih usredotočiti,' zaključio je srpski izbornik, a sličnog je mišljenja i najbolji igrač Bogdan Bogdanović:

'Treba sad naći energiju da uzmemo to zlato. Slovenci igraju bez greške, izvanredno, ali mi im moramo odgovoriti još jače.'