ŠAMAR ZA BRAĆU GASOL

Španjolska i dalje tuguje: Slovensko poniženje jedno od najgorih u povijesti!

15.09.2017 u 17:04

Bionic
Reading

Dnevnik El Mundo Deportivo proglasio je poraz od Slovenije u polufinalu Eurobasketa među najbolnijima u eri braće Gasol, iako su u posljednjih 16 godina Španjolci doživjeli i dva teža...

Nakon sedam pobjeda u nizu izgubila je moćna Španjolska s nevjerojatnih 20 razlike (92:72) od Slovenije u polufinalu Eurobasketa u Istanbulu, a njihovi mediji uspoređuju ovaj neuspjeh s najvećim udarcima koje je reprezentacija primila otkad za nju igraju Pau i Marc Gasol.

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Španjolci su u tom razdoblju u zadnjih 16 godina doživjeli još dva teža: u skupini Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine od SAD-a 37 razlike (119:82) i davne 2005. godine na Eurobasketu od Francuske 2005. godine s 30 razlike (98:68) u utakmici za broncu.

No, ono što su Dončić, Dragić i društvo napravili Španjolskoj ipak je svojevrsno iznenađenje, s obzirom kako je dobro izgledala Scariolova reprezentacija u uvodnim utakmicama turnira i sve pobjeđivala protivnike s tridesetak razlike u prosjeku.

Zato ovaj poraz spada među bolnije, no utjeha još može biti bronca.

'Ovo je bio jako težak poraz za nas, ali moramo im čestitati jer su jako dobra ekipa. Nama ostaje borba za broncu. Još ju možemo osvojiti i ići kući sretni,' naglasio je Pau Gasol.