Al-Hilal sve dogovorio

Srpska zvijezda u transferu teškom 150 milijuna eura bježi iz Lazija kod Saudijaca!

10.07.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Kad su Saudijska Arabija i mega-transferi nogometaša iz Europe u pitanju, čini se da je ovo tek početak

Nakon što su led probili Cristiano Ronaldo, Karim Benzema,Marcelo Brozović i drugi, otvorio se prostor i ostalim igračima.

Tako se sve više piše kako je sljedeći nogometaš s ovih prostora koji bi mogao preseliti u Saudijsku Arabiju 28-godišnji Sergej Milinković-Savić, igrač talijanskog Lazija. Očito su Saudijci 'poludjeli' za nogometašima s ovih prostora i ne štede novac da ih što više dovedu.

Spominjalo se kako bi Lazio – s kojim ga ugovor veže do ljeta 2024. godine - mogao dobiti za njega odštetu od čak 100 milijuna eura. No, realno je da će teško dobiti više od 50 milijuna eura – koliko trenutačno vrijedi prema Transfermarktu.

Kako se doznaje saudijski Al-Hilal jako je zapeo za srpskog reprezentativca Milinkovića-Savića, mladića koji je ponikao u Vojvodini, ali problem radi vlasnik Lazija Claudio Lotito.

Iako je prošle godine mogao jako dobro prodati Srbina, sad bi vjerojatno bio zadovoljan i da za njega dobiju 40 milijuna eura.

Kako se doznaje iz srpskih medija pregovori su već odmakli, a cijeli posao će saudijski klub koštati oko 150 milijuna eura! U taj iznos uključena je spomenuta odšteta te naravno plaća i bonusi koje će dobiti Milinković-Savić, nogometaš koji je član Lazija od 2015. godine kada je stigao iz Genka za 12 milijuna eura.

Tako se pojavila i informacija kako će Milinković-Savić potpisati trogodišnji ugovor s Al-Hilalom, a za to će dobiti čak 90 milijuna eura, dakle 30 milijuna eura neto po sezoni! Iznos od kojeg boli glava i jasno je zašto takvu ponudu nije mogao odbiti. Iako je u najboljim igračkim godinama jasno je da je ovakvim ugovovor osigurao bližu, ali i daljnju rodbinu u sljedećih nekoliko generacija.