SVE IDE PO PLANU

Srna: Pustite Barcu, Ukrajina je sada važnija

03.06.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Bliži se sraz s Ukrajincima. U rovinjskom kampu pred novinare su izašli izbornik Slaven Bilić te igrači Darijo Srna i Ognjen Vukojević. Najviše pitanja bilo je upućeno kapetanu Šahtara zbog posljednjih informacija da je Barcelona za njega pokazala zanimanje

Pripreme za Ukrajinu teku prema planu, a izbornik Slaven Bilić izvijestio je javnost o stanju Roberta Kovača.

'Robert Kovač je dobro, sve je bolje i vjerujem, nakon današnjeg treninga da će moći igrati', kazao je Bilić koji nije želio otkrivati sastav kao ni kakvu će formaciju postaviti 4-4-2 ili 4-3-3.

Bez obzira na to što je hrvatski izbornik ostao tajanstven oko prvih 11, hrvatski mediji sigurni su da će 6. lipnja u boj na Maksimiru istrčati: Runje - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Jurić, Modrić - Petrić, Olić.

Dio 'presice' potrošen je i na zanimanje Barcelone za Darija Srnu, no desni bočni Šahtara odmah je prekinuo spekulacije.

'Sada nije vrijeme za Barcelonu. Ne želim govoriti o tome. Sa Šahtarom imam tri godine ugovora, a sada je važna samo Ukrajina', rekao je Srna.

I Ognjen Vukojević i Darijo Srna igraju u ukrajinskim klubovima i dobar su izvor informacija o ukrajinskoj reprezentaciji. Obojica su sigurna da će gostujući izbornik postaviti opreznu formaciju i da će čekati priliku iz neke kontre.

'Ukrajinci su disciplinirani, ali znam da nas se boje. I znam da dolaze igrati na bod. Bit će zatvoreni, ali mi moramo biti strpljivi. Nema panike ako ne zabijemo odmah. Možemo i u 90.', rekao je Srna, a slično razmišlja i Vukojević.

'Postavit će se defanzivno, jer misle da im je bod dovoljan. Njihovi igrači kažu da bi ih to zadovoljilo, oni smatraju da bi im bod donio dokvalifikacije jer do kraja imaju bolji raspored od nas. Treba znati da su im oba vratara dobra, Pjatov i Boguš, ali vidjelo se da i oni mogu primiti gol, sjetite se finala Kupa Uefe', kazao je Vukojević.