opet cirkus

Sramotna sudačka pogreška koja je RB Salzburg koštala finala!

04.05.2018 u 08:32

Bionic
Reading

Olympique iz Marseillea igrat će u finalu Europske lige, nakon što je u Salzburgu poražen od domaćeg Red Bulla 2:1. Nakon 90 minuta rezultat je bio identičan ishodu prvog dvoboja, u kojem je Olympique slavio 2:0 pa se u Salzburgu igrao i produžetak

Dakle, RB Salzburg uspio je dostići zaostatak iz prve utakmice, ali nije izdržao do kraja.

Austrijski prvak je stigao u vodstvo u 53. minuti golom Amadoua Haidare, a 12 minuta kasnije bilo je 2:0. Xaver Schlager je pucao, a Bouna Sarr skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

  • +4
RB Salzburg - Marseille, polufinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

U 71. minuti Salzburg je imao i sjajnu priliku za 3:0, no udarac Hee-Chan Hwang je sjajno obranio Yohann Pele. Domaćin je mogao do gola i u 99. minuti kada je Duje Ćaleta-Car pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Pele je još jednom sjajno reagirao.

Kada se već činilo kako će odlučivati jedanaesterci, OM je u 116. minuti zabio za plasman u finale. Payet je ubacio iz kornera, a Rolando zabio za 2:1. Dvije minute kasnije Salzburg je ostao s igračem manje nakon što je isključen Haidara.

Međutim, uoči tog gola koji je odredio putnika u finale, dogodila se sporna situacija. ustvari, uopće nije sporna jer je sve bilo vrlo jasno vidljivo. Naime, ruski sudac Karasev pokazao je na korner iako su loptu izbacili igrači gostujuće momčadi.

Treba spomenuti i da je glavni sudac, zajedno sa svojim pomoćnicima, trebao dosuditi i jedanaesterac za Marseille krajem regularnog dijela utakmice. Prema tome, možemo slobodno konstatirati kako su suci u završici europskih natjecanja, pa čak i u Ligi prvaka, ispod razine utakmica u kojima bi trebali dijeliti pravdu.

I netko u Uefi bi trebao uložiti dodatni napor kako se ovakvi propusti ne bi ponavljali, jer klubovi su uložili jako puno truda i novca da bis tigli do završnice, a onda im suci smiješnim i sramotnim odlukama uskrate veselje.

Europska liga
Završnica
SalzburgMarseille2:1 pr.
prva utakmica 2:0
Atletico MadridArsenal1:0
prva utakmica 1:1