NJEMAČKI MEDIJI

'Sramota! Ispali smo od nogometnog patuljka'

30.08.2013 u 07:00

  • +11

4. pretkolo EL, Stuttgart - Rijeka 2-2

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Pojedini njemački mediji su na nož dočekali europski neuspjeh Stuttgarta kojeg je u uzbudljivoj utakmici zaustavila Rijeka (2:2) te je hrvatski predstavnik otišao u Europsku ligu

Bild je bio iznimno kritičan. U tekstu piše da je Stuttgart sam sebe osramotio jer se nije kvalificirao za skupine EL nakon što ga je zaustavio nogometni patuljak iz Hrvatske. Navodi se da je ispadanje od Rijeke kruna katastrofalnog tjedna.

Berliner Morgenpost tvrdi da se pod novim trenerom vidio napredak, ali i da je sve pošlo po zlu za Thomasa Schneidersa, čija je momčad nokautirana u sudačkoj nadoknadi.

Der Spigel piše da je Stuttgart istrčao s napadački orijentiranom momčadi i s nekoliko iznenađenja, ali da to nije bilo dovoljno. Novinar dodaje da je izgledalo kako će odluka pasti u produžecima, ali se u posljednjim trenucima dogodio šokantan pogodak Mujanovića.


Die Welt ima sličan izvještaj. Stuttgart je nokautiran u posljednjoj minuti, domaća momčad je pokušavala igrati brzo u napadu, ali su se opet događale brojne pogreške.

Frankfurter Allgemeine piše da se muka Stuttgarta nastavlja i nakon promjene trenera. 'Švabe' su završile svoj europski put te su ostale bez milijuna eura prihoda koji su se očekivali od Europske lige. Novinar govori o velikoj nesigurnosti domaćina koja je gostima omogućila opasne situacije te spominje veliko razočaranje u posljednjoj minuti.

Mujanovićev gol je šokirao i njemačke medije