senzacionalan transfer

Sprema se posao stoljeća; Pep Guardiola za najboljeg engleskog napadača je ponudio čak 120 milijuna eura i još dva svoja prvotimca

01.06.2021 u 15:05

Bionic
Reading

Cijelu dosadašnju nogometnu karijeru Harry Kane (27) proveo je u momčadi Tottenhama. Od 2004. godine je član 'spursa' koji su ga prvih godina slali na posudbe, a on je od 2009. godine do danas za Tottenham odigrao 336 utakmica i zabio čak 221 gol. I s klubom nije osvojio niti jedan trofej!

Sad je svima napokon jasno da Harry Kane ne namjerava ostati u redovima Tottenhama, najbolji strijelac engleske lige želi osvajati trofeje, a sa 'spursima' to jednostavno nije moguće. U Londonu je posljednjih tjedana baš napeta situacija, posebno nakon što je i sam Kane javno zatražio od klupskih čelnika da ga već ovog ljeta prodaju.

I odmah je David Levy krenuo u akciju, prvi čovjek Tottenhama objavio je kako Kane može ići čim netko 'spursima' za njega ponudi 150 milijuna eura odštete. Na prve ponude nije trebao čekati.

Javio se madridski Real, no pitanje je imaju li 'kraljevi' u ovom trenutku toliki novac, zainteresiran je i PSG, njima novac nikad nije bio problem, ali teško da će netko od njih u ovom trenutku nadmašiti nemoralnu ponudu Manchester Cityja.

U stvari, dojam je da ni David Levy neće imati snage odbiti prijedlog koji je stigao iz plavog dijela Manchestera. Prvo je u kombinaciji bilo 100 milijuna eura i brazilski napadač Gabriel Jesus koji prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. Levy je to odbio, zna on jako dobro da City može ponuditi puno više. I spreman je čekati...

Nakon samo nekoliko dana Pep Guardiola je u dogovoru s vlasnicima Manchester Cityja 'podebljao' tu prvu ponudu. Navodno su sada 'građani' za Harryja Kanea ponudili 120 milijuna eura u novcu te već ranije spomenutog Gabriela Jesusa, a u taj su 'paket' sada ubacili i engleskog reprezentativca Raheema Sterlinga koji prema Transfermarktu nominalno vrijedi oko 80 milijuna eura!

Da, ponuda je to da se smrzneš, što u novcu, što u igračima, bio bi to uvjerljivo najveći transfer u povijesti nogometa. Veći i od Neymarovog prelaska iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura!

Nevjerojatno je da bilo tko želi, ali i može, za jednog jedinog nogometaša platiti 260 milijuna eura u novcu i igračima! No, to je ipak Manchester City, ono što Pep Guardiola zaželi, to na kraju i dobije. Nije ni David Levy glup, sigurno je da će ovu ponudu, ako je istinita, prihvatiti. Jer Tottenham bi dobio dovoljno 'keša', ali i dva vrhunska nogometaša koji odmah mogu zaigrati u prvih 11 'spursa'. To će biti posao stoljeća, dobar i za City i za Tottenham. Ali najviše će profitirati Harry Kane jer dolazi u momčad s kojom napokon može osvajati trofeje.