ne mogu ga zadržati

Jose Mourinho doživio je najteži mogući udarac; Harry Kane definitivno napušta Tottenham, a zna se i gdje nastavlja karijeru

13.04.2021 u 14:04

Bionic
Reading

Jedan od najtraženijih igrača u ljetnom prijelaznom roku sigurno će biti napadač Tottenhama i engleske reprezentacije Harry Kane (27). On je navodno već od čelnih ljudi kluba zatražio transfer jer sljedeće sezone želi igrati u Ligi prvaka, a sa 'spursima' gotovo sigurno to neće moći. Istina je da će Tottenham sjajno zaraditi na njegovoj prodaji, ali će izgubiti najboljeg igrača

Šanse da Harry Kane (27) odradi ugovor s Tottenhamom do kraja (lipanj 2024. godine) u ovom su trenutku ravne nuli. Barem tako tvrde engleski mediji koji su iz izvora bliskih klubu doznali kako je u London stigla ponuda za Keanea koju gazda Daniel Levy neće moći odbiti.

Situacija u momčadi Tottenhama je očajno loša, šanse da 'spursi' izbore nastup u Europi sljedeće sezone sve su manje, a o plasmanu u Ligu prvaka više nitko niti ne razmišlja. Upitan je i ostanak Josea Mourinha na trenerskoj poziciji, a sada je jasno da će 'spursi' ostati i bez svog najboljeg igrača i prvog strijelca Harryja Kanea!

On je još ranije najavio kako ne namjerava ostati u momčadi ako ne izbore Ligu prvaka te je od čelnika kluba zatražio transfer. Prvi čovjek 'spursa' Daniel Levy spreman ga je prodati, a poznato je i kolika je odšteta. Naime, Kane može otići za 'samo' 205 milijuna eura...

Mislili su kako će ta astronomska odšteta odbiti potencijalne kupce, ali Real Madrid, Manchester United i Manchester City i dalje su najozbiljnije 'u igri' za dovođenje sjajnog napadača u svoje redove. Engleski mediji tvrde kako Levy ne želi Kanea prodati izravnim konkurentima, pa momčadi iz Manchestera automatski otpadaju iz utrke, a Real u cijeli transfer želi uključiti i neke igrače (nude ostanak Garetha Balea i ostatak u novcu!). No, sada se u utrku za Kaneom neočekivano uključio PSG i svima pokvario planove.

Parižani su čak spremni cijeli transfer isplatiti 'u gotovini', što bi bio drugi najveći transfer u povijesti nogometa. Rekord i dalje drži Neymar s 222 milijuna eura, a isplatio ga je baš PSG u ljeto 2017. godine.

  • +7
Tottenham - Manchester United, 11.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Adrian Dennis / POOL

Odlučujuću ulogu u 'slamanju' Harryja Kanea odigrao je sadašnji trener PSG-a Mauricio Pochettino. Argentinac je od 2014. do 2019. godine više nego uspješno vodio Tottenham i ostao je u vrlo bliskim odnosima s Kaneom. Čelnici PSG-a odlučili su krenuti u akciju, a Pochettino je već kontaktirao Kanea i iznio mu planove za budućnost.

Engleski mediji tvrde kako je ova situacija pogodila Josea Mourinha koji sve više gubi kontrolu, budućnost u Londonu mu je neizvjesna, a odlaskom Kanea svi bi mu planovi nepovratno propali. Ako uopće ostane na klupi Tottenhama...

'Spursi' bi pak prodajom napadača, koji je za njih do sada odigrao 329 utakmica i zabio 217 golova, barem donekle pokrili ogroman minus u klupskom proračunu jer klub samo za izgradnju novog stadiona duguje oko 700 milijuna eura!