A DOBRO JE POČELA

Šprem se oprostila od Australian Opena

17.01.2011 u 07:48

Bionic
Reading

Već prvog dana uvodnog Grand Slam turnira sezone Australian Opena ostali smo bez jedne tenisačice. Karolina Šprem je u susretu prvog kola nakon dva sata i sedam minuta igre izgubila od 107. tenisačice svijeta Južnoafrikanke Chanelle Scheepers 6:4, 4:6, 2:

Hrvatska tenisačica je imala vodstvo 6:4 i 3:0, no nije izdržala i po treći put je ispala u prvom kolu Australian Opena. Šprem je u meču imala osam as servisa, a njezina suparnica niti jedan, no Karolina je upisala i gotovo nevjerojatnih 11 dvostrukih pogrešaka.

Bio je to meč prepun obrata u kojem su obje tenisačice imale ukupno čak 29 break lopti, Južnoafrikanka 18, a Šprem 11. Nažalost, jedina južnoafrička tenisačica u Melbourneu je bila uspješnija, šest puta je oduzela servis svojoj suparnici, dok je 26-godišnja Varaždinka pet puta oduzela suparnički servis. Susret je trajao dva sata i sedam minuta, a Šprem mala utjeha može biti da je i za poraz zaradila 20 tisuća dolara.

Prvi set je bolje otvorila Scheepers. Povela je 3:1 uz jedan oduzeti servis. No, Šprem se uspjela vratiti i osvojiti prvi set. U drugom je povela 3:0 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. No, Scheepers je okrenula rezultat i izjednačila na 1:1. Očito razočarana propuštenom prilikom, hrvatska tenisačica se u trećem setu 'raspala' i Južnoafrikanka je stigla do svog najvećeg uspjeha na prvom Grand Slam turniru sezone.

U ženskom dijelu turnira Hrvatska još im dvije predstavnice. Petra Martić će igrati protiv Australke Sophie Ferguson, dok Mirjanu Lučić očekuje ogled protiv Rumunjke Sorane Cirsteae.