NEPORAŽEN KOD KUĆE

Split i nakon Torina ostao tvrd europski orah!

21.08.2014 u 22:32

  • +3

Europska liga, 'play-off': Split - Torino

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Splita odigrali su 0:0 na Parku mladeži protiv talijanskog Torina, u prvom dvoboju 'play-offa' kvalifikacija za Europsku ligu…

Nakon senzacije protiv ukrajinskog Černomoreca, RNK Split je i protiv uglednog Torina pokazao da ima što reći ove europske sezone. Matićeva momčad izdržala je svih 90 minuta netaknute mreže i sljedeći će tjedan na gostovanju kod Talijana tražiti senzaciju koja bi ju odvela u grupnu fazu Europske lige.

Na Parku mladeži gledali smo dvoboj u kojem je talijanska momčad dominirala, ali Split se hrabro branio i imao svoje prilike. Prvi dio započeo je odličnim prilikama Talijana, ali Larronda je malo zakasnio u čistoj situaciji u 3. minuti, dok Nocerino nije uspio pospremiti odbijenu loptu pokraj Vukovića u 11. minuti.

U 18. minuti nova stopostotna prilika za Torino. Larronda je izašao pred Vukovića, no splitski golman tijelom je uspio zaustaviti loptu. Do kraja prvog dijela Split se oporavio, Belle je zaprijetio lob udarcem, a Bilić iz slobodnjaka, no mreža Padellija ostala je netaknuta.

U drugom dijelu Torino je nastavio promašivati čiste prilike. Larronda u 48. minuti nije uspio zabiti iz blizine nakon što je Vuković odletio u prazno, dok je u 54. minuti Barretto uspio tek loptom nokautirati splitskog golmana kojem je morala biti ukazana pomoć. Split je pak uzvratio preko Bilića u 69. minuti, čiji je udarac iskosa vješto obranio Padelli.

Do kraja dvoboja Split je uspio primiriti Talijane i tako osigurati pozitivan rezultat koji ovaj dvoboj uoči uzvrata čini potpuno otvorenim.

Europska liga, 'play-off':

Split – Torino 0:0