NAJBOLJA POZIVNICA

Spektakularan vatromet i potezi koji mame uzdahe s tribina

01.07.2017 u 09:35

Bionic
Reading

Već prva eliminacijska runda na 3. Beach Volleyball Majoru u Poreču donio je iznenađujuće rezultate odnosno ispadanje favorita

Nakon što su tijekom petka prijepodne u Red Bull Beach Areni hrvatski predstavnici zaključili svoj nastup na ovogodišnjem izdanju vrhunskog natjecanja u odbojci na pijesku, tijekom popodneva krenule su i prve eliminacijske borbe.

Na Peškeri je zaigralo čak pet brazilskih timova s time da su četvrtfinalni meč  međusobno igrale osvajačice zlata s prvog Poreč Majora Brazilke Larissa Franca i Talita Antunes te nositeljica olimpijskog srebra iz Rio de Janeira Barbara Seixas de Freitas s novom partnericom na pijesku – Fernandom Berti Alves.

  • +13
Atraktivne odbojkašice u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Larisa i Talita na ovom Poreč Majoru neće ponovno osvojiti zlato jer dalje idu Barbara i Fernanda koje su ih pobijedile u tri seta s 22:20, 18:21 i 15:12. One će tijekom subote u 16:20 sati na centralnom terenu igrati polufinale protiv Kanađanki Sarah Pavan i Melissom Humana-Paredes. Drugo polufinale je odmah nakon tog meča, a za ulazak u finale borit će se Švicarke Tanja Hüberli i Nina Betschart s Čehinjama Barborom Hermannovom i Marketom Slukovom.

Olimpijski pobjednici Brazilci Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt igrali su zadnji meč u danu. U sjajnoj atmosferi punih tribina centralnog terena s Austrijancima Robinom Valentinom Seidlom i Tobiasom Winterom. Pobijedili su sjajni Brazilci s 21:10 i 21:14, a danas ih u osmini finala čekaju Španjolci Pablo Herrera Allepuz i Adrian Gavira Collado. 

Veliku bitku vodili su i odlični Amerikanci Nick Lucena i Phil Dalhausser s ČileancimaMarcom i Estebanom Grimaltom. Meč je ukupno trajao 52 minute, ali za dva seta. Prvi je završio 21:11 za Amerikance, a drugi se igrao do 37:35 za Lucenu i Dalhaussera!

Prekrasnu odbojakšku večer, koju je opet kvarilo vrijeme, odnosno jaki vjetar, organizatori su zaključili spektakularnim vatrometom, kojem su se divili - ne samo ljubitelji ove igre - već svi turisti koji su zauzeli cijelu sjevernu obalu.

U muškim osminama finala snage će odmjeriti Austrijanci Alexnder Horst i Clemens Doppler (igraju u 12:45 na centralnom terenu) Norvežanima Andersom Berntsenom Molom i Mathiasom Berntsenom, a u isto vrijeme, ali na terenu 3 pokraj hotela Valamar Zagreb, igrat će Nick Lucena i Phil Dalhausser s Brazilcima Pedrom Solbergom i Gutom Carvalhaesom.

Svi su pozvani na mečeve jer ulaz je besplatan!