beach vooleyball Major series

Sjajnim potezima Perišić i ostali Hrvati oprostili se od svjetske elite

30.06.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Nažalost, hrvatski predstavnici oprostili su se od trećeg izdanja turnira serije Swatch Beach Volleyball, kojem je do nedjelje domaćin prekrasni Poreč

Pozivnica koju su organizatori uputili Ivanu Perišiću za nastup na ovogodišnjem izdanju jednog od najjačih turnira odbojke na pijesku na svijetu, pokazala se kao sjajan potez. Jer čak i olimpijski pobjednici, odnosno najbolji igrači ovog sporta, izrazili su divljenje, prije svega umijećem koje je Perišić pokazao na vrućem pijesku.

  • +16
Poreč Major Swatch beach volleyball Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Šteta jedino što u paru s Nikšom Dell'Orcom nije uspio osvojiti barem koji set. Realno, od njega su bili prilično daleko, no s nekoliko poena protiv američkog para Patterson - Brunner, u četvrtak, pokazali su da bi uz malo više zajedničkih treninga bili konkurentniji i među elitom tog sporta.

U petak su Perišić i Dell'Orco igrali protiv drugog američkog para Jake Gibb - Taylor Crabb, a u dva su seta poraženi s 8:21, 14:21, s time da je potez dana bio u režiji naših igrača, odnosno Dell'Orcova varka na mreži za vodstvo 5:4 u drugom setu.

Prije njih, na terenu porečke Peškere, odnosno na centralnom stadionu na kojem se, unatoč oblacima, okupilo oko 1800 dobro raspoloženih i bučnih gledatelja, posljednje nastupe upisali su i Marin Jerčić te Krešimir Karaula. Od njih su bolji sa 21:21 i 21:9 bili prošlogodišnji finalisti ovog turnira - Doppler- Horst.

  • +13
Atraktivne odbojkašice u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

UvjerljiviJI dojam od naših, ovog petka ostavili su Filip Silić i Ivan Đorđević, koji su igrali protiv brazilske kombinacije Pedro Solberg - Guto Carvalhaes, a tijesnih 17:21, 18:21 potvrđuju da nastupima na turnirima ove razine, polako hvataju korak s najboljima na svijetu.

I zato se nadamo da će Poreč i sljedeće godine biti domaćin ovom, po svemu sudeći, sjajno koncipiranom natjecanju, kojim i sâm grad dobiva ekstra-sadržaj odnosno ponudu za brojne turiste iz Njemačke, Austrije, Amerike...

Naravno, turnir ide dalje, a već od popodnevnih sati počinje borba na ispadanje... I tako do subotnjeg ženskog finala, odnosno muškog u nedjelju od 16 sati.