Sjajan otpor majstorima

Perišić oduševio Poreč: Skupo prodao kožu vrhunskim obojkašima!

29.06.2017 u 21:44

Bionic
Reading

Nakon kišne srijede, četvrtak je u Poreču bio puno ljepši. Doduše, jaki vjetar stvarao je problema turistima - kupačima, no odbojkašima na pijesku nije smetao. Baš kao ni gledateljima koji su do posljednjeg mjesta ispunili centralni stadion, na Peškeri, s kojeg su bili glasna podrška hrvatskom paru Perišić - Dell'Orco u borbi protiv Amerikanaca Brunnera i Pattersona

Više od tri tisuće ljudi pratilo je drugi okršaj dana hrvatskog para Ivan Perišić - Nikša Dell'Orco. Baš kao i u jutarnjem ogledu protiv brazilskog dvojca Alvara Filha i Saymona Barbose, u kojem su izgubili s 2:0 u setovima (oba 21:10), hrvatski dvojac nije stigao do senzacije, ali ovaj put su bili odlični. Protiv Amerikanaca Caseya Pattersona i Theodorea Brunnera izgubili su prvi set 21:11, a onda bili potpuno ravnopravni do 15:15 u drugom. Na kraju su ipak poklekli pa su favorizirani gosti sa 21:16 stigli do pobjede.

'Svaka čast Ivanu Perišiću, dokazao je da je on puno bolji odbojkaš nego što mo mi nogometaši,' izjavio je Casey Patterson nakon susreta.

  • +16
Poreč Major Swatch beach volleyball Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Naravno, bilo je iluzorno očekivati konkretniji uspjeh, jer hrvatski parovi u ovoj konkurenciji nisu uspjeli osvojiti ni seta, ali osvajači zlatne medalje s ovogodišnjeg Fort Lauderdalea Alvaro Filho i Saymon Barbosa izrazili su divljenje Perišićevom hrabrošću da se ukuša u sportu kojeg igra tek ponekad. 

Naglasili su da Perišića znaju s nogometnih terena, a Filho je zanimljivo komentirao.

'Svi klinci žele biti nogometaši, a nogometaš želi biti odbojkaš na pijesku. Drago nam je da smo ovaj trenutak mogli podijeliti s Perišićem'.

Posljednju priliku da osvoje set - ili možda izbore i ostanak na turniru, Perišić i Dell'Orco imat će u petak protiv još jednog američkog para - Jakea Gibba i Taylora Crabba.

  • +5
Ivan Perišić na odbojkaškom turniru u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Njemice Isabel Schneider i Victoria Bieneck pobijedile su naše Dinu Bečić i Saru Radanović s 21:9 i 21:18 i tako zauzele drugo mjesto u grupi A ispred sunarodnjakinja Laure Ludwig i Margarete Kozuch koje su u četvrak izgubile od Brazilki Larisse France i Talite Antunes u tri seta (21:19, 16:21, 12:15).

Maja Roško i Jurja Vlašić nažalost nisu mogle odigrati meč protiv Švicarki Tanje Hüberli i Nine Betschart zbog ozljede zadobivene još u srijedu, kada su nakon prvog seta predale meč Ukrajinkama.

Rusi Oleg Stoyanovskiy i Artem Yarzutkin pobijedili su Krešimira Karaulu i Marina Jerčića u 27 minuta s 21:12 i 21:10. Također u grupi B, Latvijci Aleksandrs Samoilovs i Janis Smedins s prošlogodišnjim srebrnima Poreč Majora Austrijancima Alexanderom Horstom i Clemensom Dopplerom igrali su tri seta. Austrijanci su pobijedili s 21:15, 16:21, 15:13.

Najviši od naših igrača na Poreč Majoru, 205 centimetara visok Filip Silić te njegov 191 cm visok suigrač Ivan Đorđević u meču s Australcima Christopherom McHughom i Damienom Schumannom napravili su, kako im je Australac McHugh nakon meča i čestitao – good job. Ne, nisu pobijedili, nisu uspjeli osvojiti set, ali su nam priuštili nekoliko odličnih poteza za veliki pljesak s tribina centralnog terena i zanimljivu igru. Završilo je s dva puta po 21:16.