spektakl ide dalje

Ovog su puta atraktivne odbojkašice ostale u sjeni jednog nogometaša

30.06.2017 u 21:04

Bionic
Reading

Kada razigravanje po skupinama završi reprizom olimpijskog finala u Riju 2016. godine, između zlatnih Brazilaca Alisona i Oscara Schmidta te srebrnih Talijana Lupa i Nicolaija, kao organizatori morate biti prezadovoljni. Bez obzira, što u borbi na ispadanje više neće biti hrvatskih predstavnika

Iako su hrvatski odbojkaši i odbojkašice na pijesku ove sezone ostali bez osvojenog seta (op.a. na ovoj razini tek je Sabrina Fabris to uspjela ostvariti 2016. godine), Nika Fleiss, kao bitna karika ovog velikog projekta, sretna je i ponosna nastupima naših odbojkaša.

  • +16
Poreč Major Swatch beach volleyball Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Mečem Perišića i Dell'Orca, nažalost ispali su svi hrvatski predstavnici. Istina, očekivanja naših predstavnika nisu bila prevelika, iako ovo što smo vidjeli od hrvatskih odbojkaša i odbojkašica na ovogodišnjem Volleyball Majoru, mislim da je najbolje viđeno do sada. Ja držim palčeve svima, da nakon ovakve promocije i Ivana Perišića, hrvatska odbojka na pijesku dobije neke nove fanove, novu djecu i veća sredstva za razvoj ovog divnog sporta i da im svima bude lakše raditi'.

Bez obzira na ispadanje naših, turnir ide dalje. Vrhunska imena i dalje su ovdje.

'Tako je, idemo dalje. Vrhunski igrači su i dalje s nama. A osim odbojke, gledateljima nudimo mnoštvo sadržaja u našem Volleybeach Villageu. Sve do nedjelje i muškog finala od 16 sati'. 

Bivša skijašica koja je kroz utrke svjetskog kupa bila dio elite svog sporta, svjesna je što znači dolazak Ivana Perišića, hrvatskog reprezentativca i igrača milanskog Intera, koji bi - ukoliko napravi transfer - mogao postati i hrvatski rekorder po visini odštete.

  • +13
Atraktivne odbojkašice u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako je Perišić ostao nedostupan hrvatskim medijima, izuzev protokolarnih izjava nakon meča u četvrtak, njegova pojava bila je dovoljni magnet brojim ljubiteljima nogometa, pa je samim time i doprinio velikoj promociji ovog sportskog događaja u Poreču.

'Za promociju sporta i ovog eventa, to je najbolje što nam se moglo dogoditi. Stadion je bio pun, dobio je podršku kakvu dobiva i na zelenim terenima, i zato hvala mu što se odazvao našem pozivu', zaključila je Nika Fleiss.

Dakle, ovog vikenda u Poreču ćemo, u završnom obračunu vidjeti najbolje igrače ovog sporta na svijetu. A da je uistinu riječ o sportskom 'top-proizvodu', potvrđuje i podatak da će TV signal s porečkog turnira ići u 53 zemlje na četiri kontinenta.

Pridodamo li tome da je za finale olimpijskih igara nemoguće bilo dobiti ulaznicu i da je riječ možda i o najgledanijim TV prijenosu iz Rija, onda je jasno da je ovakav sportski događaj u Hrvatskoj veliki promotor svega što Poreč i Istra mogu ponuditi.