Opet slučaj Božić

Španjolski velikan uskoro stiže po najboljeg igrača Zadra; u igri je velik novac!

25.03.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Luka Božić, najbolji igrač Zadra i aktualni MVP regionalne ABA lige, na listi je želja nekoliko moćnih klubova

Poznata je priča kako je nakon dugih pregovora prošlog ljeta Luka Božić - koji je vodio Zadar do titule prvaka Hrvatske - službeno produžio ugovor s tek uoči početka priprema, 12. kolovoza.

'Uloženi su ekstra napori ne bi li se pronašli dodatna sponzorska sredstva i donacije koje su pomogle realizaciju ovog posla. Ostanak Luke Božića ima višestruki značaj za klub. Vjerujemo da će nam rezultatska stabilnosti donijeti i povećani marketinški interes, veći broj prodanih ulaznica te pomoći prihodima', izjavila je tada vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov.

Tada je procurila informacija kako je Božiću mjesečna plaća povećana na 12.000 eura. No, isto tako je bilo poznato kako je imao prošlog ljeta nekoliko zanimljivih ponuda među kojima i onu beogradskog Partizana. No, njegove igre za Zadar, koji se bori za vrh ABA lige ove sezone, nisu prošle neopaženo.

Isto tako je odjeknulo širom Europe kako je Božić usred Splita vodio Zadar do titule pobjednika Kupa Krešimira Ćosića uz triple-double učinak od 27 koševa uz 10 asistencija i 10 skokova!

A kako je to izgledalo pogledajte u VIDEO prilogu:

Finale Kupa "Krešimir Ćosić": Zadar- Cibona 80:68, 17.2.2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Tako je u Zadru, gradu košarke, odjeknula vijest kako je 27-godišnji Bjelovarčanin na listi želja španjolskog euroligaša Valencije, momčadi koja je 2017. bila prvak države i koja je godinama u vrhu najjače europske lige.

Ove sezone su u krizi i spremaju se za malo veći rebuliding momčadi i očito im se Luka Božić u tu priču savršeno uklapa. Vijest o mogućem transferu Božića u Valenciju objavio je poznati košarkaški insajder Luca D’Alessandro.

Uz objavu naveo je i kako u regionalnoj ABA ligi trenutačno ima učinak od 20,9 koševa, 8,2 skoka i šest asistencija u prosjeku

Činjenica jest kako se Božić – kojeg su mnogi osporavali kad je hrvatska reprezentacija u pitanju 'kako se ne uklapa u sustav' - sjajno uklopio u sustav trenera Daijela Jusupa kod kojeg je stasao na početku karijere u KK Zagreb te nakon toga i u najtežem razdoblju karijeri u KK Široki.

Isto tako je poznato kako jedina njegova inozemna avantura, kad je u sezoni 2019/20. igrao za podgoričku Budućnost, nije dobro završila i od tada je vrlo oprezan s odlukom.

Kakvu će odluku donijeti zna samo on, ali jasno je kako u Zadru moraju brzo reagirati ako ga žele zadržati jer mu uskoro ističe jednogodišnji ugovor. Navodno je ponuda Valencije financijski puno veća od onoga što mu Zadar – koji se ionako zadužio - može ponuditi. Navodno je riječ o 300.000 eura po sezoni, a riječ je o višegodišnjem ugovoru. Navodno su spremni ponuditi milijun eura za tri sezone...

A s druge strane ispada kako bi ga Valencia dobila potpuno besplatno jer uskoro postaje slobodan igrač.