Carla Suarez Navarro

Španjolska tenisačica objavila kako se bori s opakom bolesti, a prvi joj je podršku pružio Novak Đoković

01.09.2020 u 20:06

Bionic
Reading

Španjolska tenisačica Carla Suarez Navarro (31), koja se povukla s US Opena zbog zdravstvenih razloga, objavila je kako boluje od Hodgkinovog limfoma te da je očekuje šestomjesečna kemoterapija

'Želim vas obavijestiti da su mi prije nekoliko dana liječnici dijagnosticirali limfom. Hodgkinov limfom koji iziskuje šestomjesečnu kemoterapiju', objavila je španjolska tenisačica u video poruci na Twitteru.

'Osjećam se dobro, mirna sam i spremna suočiti se s onim što me čeka', zaključila je svoje obraćanje popraćeno tekstom u kojem je nekada šesta tenisačica svijeta i sedmerostruka četvrtfinalistica na Grand Slam turnirima dodatno dočarala stanje u kojem se trenutno nalazi.

'Moram se suočiti s okrutnom stvarnošću. Moram je prihvatiti i izvući se vjerujući liječnicima... Strpljenje i samopouzdanje su me vodili kroz karijeru. Ovo nije najlakši suparnik. Doista moram biti u svom najboljem izdanju', napisala je trenutno 71. tenisačica svijeta u ovom trenutku koja je u karijeri osvojila dva WTA naslova iz 11 nastupa u finalima.

Podrška u njezinoj borbi s opakom bolesti stiže joj sa svih strana, a među prvima se javio Novak Đoković.

'Carla, ti si veliki borac i nemam nikakvu dilemu da ćeš se izboriti s ovim. Ostani pozitivna i vrati nam se uskoro. Puno sreće', napisao je Đoković.