drastična kazna

Barcelona uzvraća udarac; Leo Messi odbija trenirati, a zbog toga već sada gubi milijune eura

01.09.2020 u 19:42

Bionic
Reading

Otvoreni rat Lea Messija i Barcelone traje i dalje. Kako sada stvari stoje, mogao bi to biti jedan od onih iscrpljujućih okršaja koji će na koljena baciti obje zaraćene strane te na kraju od svega nitko neće imati koristi. U ovom trenutku Messi zbraja prve gubitke, one na svom bankovnom računu. Radi se o milijunima eura bez kojih je ostao već u prvim danima 'borbe'

Čelnici Barcelone odlučili su 'pokazati zube', ne žele pokazati slabost prema pobunjenom Leu Messiju koji se prvo nije pojavio na obvezatnim liječničkim testiranjima proteklog vikenda, a potom je propustio i prvi trening Barce pod vodstvom novog trenera Rolanda Koemana.

Podsjetimo, svi igrači Barcelone, zajedno s članovima stručnog stožera i svih službenika uključenih u izravni rad s prvom momčadi, tijekom proteklog vikenda prošli su PCR testove kako bi se eliminirala moguća zaraza koronavirusom, a potom su nogometaši odradili i standardne liječničke preglede uoči početka priprema za novu sezonu.

Svi koji su pod ugovorom stiglu su u klub, svi samo ne i Leo Messi. Argentinac je u otvorenom ratu s čelnicima kluba, zatražio je transfer i ne namjerava odustati od svoje odluke da već ovog ljeta pod svaku cijenu napusti Nou Camp! I spreman je, kako se sada čini, na sve načine ucjenjivati klub!

Prvi i najlakši je da se jednostavno nije pojavio na okupljanju momčadi! Time je svima jasno dao do znanja da se više ne vidi u redovima Barcelone te kako želi transfer.

No, Messi je i dalje igrač Barce, ima važeći ugovor još jednu sezonu i dužan je odraditi svoje obveze prema klubu čije boje brani već 20 godina. Baš su zato čelnici Barcelone odlučili prihvatiti taj njegov otvoreni poziv na rat te ga - za početak - drastično kaznili. I to onako kako najviše boli - novčano!

  • +12
Argentinski nogometaš Lionel Messi u dresu Barcelone Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

Dakle, Leo Messi je prema aktualnom klupskom pravilniku zbog nedolaska na liječničke preglede automatski kažnjen s 500.000 eura! No, kaznama tu nije kraj. Za svaki neopravdano propušteni trening ili okupljanje momčadi kazna je 110.000 eura, dok se nedolazak na obvezatna druženja sa sponzorima ili izbjegavanje ranije zakazanih marketinških događaja (snimanja reklama, druženje s predstavnicima medija...) kažnjava s 200.000 eura.

Španjolski mediji navode kako je Messi samo u prvom danu svoje 'pobune' ostao bez točno milijun eura, a svaki sljedeći dan donosi mu gubitak od najmanje 300.000 eura. 

Neki će reći 'ma, što mu je to' i neće biti u zabludi jer Messijeva godišnja plaća u Barceloni iznosi oko 35 milijuna eura, bez bonusa. Na tjednoj razini Argentinac zarađuje oko 380.000 eura, a u ovom trenutku tu tjednu plaću gubi svakoga dana... Prije ili kasnije će osjetiti taj 'udarac' po džepu. Barem tako računaju čelnici Barcelone. Sad samo ostaje za vidjeti tko će prvi popustiti...