ne znaju gubiti

Španjolci bijesni nakon iznenađujućeg i uvjerljivog poraza od Škota: To nije nogomet, to je smeće!

29.03.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Škotska nogometna reprezentacija je na Hampden Parku u Glasgowu stigla do velike i važne pobjede u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Iznenađujuće su Škoti svladali Španjolce 2:0, a gosti su nakon poraza bili više nego nezadovoljni

Sve nade Španjolaca je na Hampden Parku uništio veznjak Manchester Uniteda Scott McTominay koji je s dva gola, u 7. i 51. minuti utakmice, 'torpedirao' favoriziranu 'furiju'.

No, nakon susreta je španjolski kapetan Rodri bio ljutit.

'Škoti tako igraju i to morate poštovati. Za mene, taj njihov način nogometa je pomalo - smeće! Uvijek kradu vrijeme, provociraju, padaju i glume prekršaje... Za mene, to nije nogomet. Da bi se igralo, morate biti brzi, morate imati ritam. Sudac je to morao primijetiti, ali on nije ništa poduzimao', sipao je bjesni Rodri te nastavio u istom tonu:

'Ovo je frustrirajuće za nas. Naravno da smo htjeli dobiti utakmicu, ali sad ćemo valjda naučiti za sljedeći put. Ovo nije bila prava nogometna borba, tu se radilo samo o Škotima i njihovoj krađi vremena gdje god se moglo. Naravno, kasnije je to stvar suca koji to može ili ne mora tolerirati. Ovaj je to tolerirao, ali to ne ovisi o nama. Sudac ih je trebao požurivati, ali je on šutio. Frustrirajući poraz. Stvar je u krađi vremena. Do suca je, nije do nas..'

  • +11
Škotska - Španjolska 2:0, nogomet, kvalifikacije za EURO 2024., 28.3.2023. Izvor: EPA / Autor: ROBERT PERRY

Jasno, poraz je Španjolcima teško pao, ali nije da nisu imali prilika...

'Zabili su nam dva gola, ali i mi smo pokušavali. Dvaput smo zatresli okvir njihova gola, imali još nekoliko vrlo dobrih prilika. Htjeli smo pobjedu, ali ovdje nije stvar u borbi ili u želji. Moramo napredovati, pogreške protiv ovakvih momčadi znaju biti skupe. Nismo se prilagodili Škotima, teško je igrati protiv petorice usko postavljenih u obrani...', zaključio je razočarani španjolski kapetan Rodri.