'vatrena' hobotnica

Dominik Livaković oglasio se nakon pobjede protiv Turske i otkrio: Bilo je nervoze prije ove utakmice...

29.03.2023 u 11:23

Bionic
Reading

Remi s Walesom (1:1) na Poljudu sigurno je uzdrmao 'vatrene', no sve su naši nogometaši ispravili u utorak navečer u Bursi na gostovanju kod Turske. Slavila je Hrvatska 2:0, Mateo Kovačić bio je dvostruki strijelac, ali sjajan je bio i naš golman Dominik Livaković. Na samom startu nas je Livi spašavao nove katastrofe

Pritisnuli su Turci odmah na startu utakmice, krenuli su agresivno, a 'vatreni' se baš i nisu snašli. Dapače, zamalo su darovali domaćine koji su imali dva zicera.

Da, Cengiz Ünder i Kerem Aktürkoglu dobru su pucali, ali Dominik Livaković je fantastičnim obranama tih 'mrtvaca' potvrdio status jednog od najboljih svjetskih golmana. U tim trenucima nas je održavao u životu.

'Da, imali su Turci na početku nekoliko dobrih šansi...', započeo je Livi te skromno dodao:

'Spasio sam i pomogao ekipi. Zato sam ovdje... Ali, kad prvu loptu obraniš sve je lakše, drago mi je što sam pomogao momčadi da pobijedimo.'

Važna je ovo pobjeda, istina. Remi s Walesom na Poljudu sigurno je uzdrmao 'vatrene'.

'Teško je ovo gostovanje u igračkom i fizičkom smislu, ali sretni smo i zadovoljni jer ova pobjeda dolazi nakon nesretnog remija u Splitu', kaže Livaković te otkriva:

'Bilo nam je jako važno pobijediti ovdje jer bilo je nervoze prije utakmice, zato što znamo koliko nam vrijedi ovo. Velika je to pobjeda, psihološki je ovo još i vrjednije od tri boda.'

Marijan Kustić

Čestitka predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

'Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini. Osim važnih bodova koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači i za raspoloženje uoči završnice Lige nacija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju utakmice na Poljudu koja je bila istinski nogometni spektakl', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

  • +104
Kvalifikacije za Euro 2024: Turska - Hrvatska, 28.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Hrvatska se postavila pobjednički, ipak je ovo treća reprezentacija svijeta...

'Hrvatska je pokazala da je najjača u najtežim trenucima. To se znalo od prije, ali to smo još jednom i potvrdili', rekao je Dominik Livaković koji se osvrnuo i na završnicu Lige nacija u lipnju:

'Nadam se da možemo osvojiti zlato. Napravili smo na Svjetskom prvenstvu velike stvari, naravno da nam je to cilj. Želimo donijeti trofej u Hrvatsku', zaključio je Livi.

>> sjajne obrane Dominika Livakovića pogledajte OVDJE