fati će igrati za 'furiju'

Španjolci bez milosti 'ukrali' maloj afričkoj državi Barcinog dragulja koji briljira

20.09.2019 u 18:09

Bionic
Reading

Mladi 16-godišnji Ansu Fati potvrđen je ovog petka kao novi španjolski državljanin, na razočaranje rodne Gvineje Bisau koja je izgubila svojeg najvećeg nogometnog talenta...

Fati je rođen u gradu Bissau, u maloj afričkoj državi na zapadu kontinenta, a s deset godina njegov ga je talent doveo na Pirinejski poluotok gdje je omladinsku školu Seville ubrzo 2012. godine zamijenio slavnom Barcinom La Masijom.

Malotko je očekivao da će ovaj 16-godišnji napadač već ove sezone dobiti priliku među Barcinom seniorima i postići pogodak kojim je ispisao povijest španjolskog prvenstva, ali upravo to se dogodilo.

Očekivano, uslijedila je borba za njegovo državljanstvo u koju su se uključili čak i Portugalci, a na kraju je pobijedila Španjolska te je ovog petka potvrđen kao državljanin zemlje u kojoj trenutno i igra nogomet.

To znači da će zaigrati na SP-u mladih U-17 reprezentacija u Brazilu potkraj listopada u španjolskom dresu, a Barca će zbog toga biti bez njegovih usluga punih mjesec dana, no Ansu Fati ima još pregršt vremena pokazati se na Camp Nouu, dok je s rodnom Gvinejom Bisau čini se raskrstio...