TRI DRAME

SP u futsalu doživio najluđu utakmicu dosad; još jedna senzacija

23.09.2016 u 09:31

Bionic
Reading

Poznati su svi četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva u futsalu koje se igra u Kolumbiji. Argentina, Egipat i Azerbajdžan su prolazak među osam izborili na dramatične načine, poslije produžetaka

Ljubitelji malog nogometa još jednom su došli na svoje, jer su posljednjeg dana osmine finala mogli vidjeti neizvjesne utakmice.

Poslije ispadanja najtrofejnije reprezentacije svih vremena Brazila dogodila se nova senzacija. Od turnira se oprostila i Italija koja je na posljednja tri SP-a uvijek osvajala medalju (dvije bronce, jedno srebro). Egipat je u produžecima bio sretniji i sa 4:3 (2:2) prošao dalje, a junak je bio Elashwal s hat-trickom

Azerbajdžan i Tajland odigrali su možda i najluđu utakmicu u povijesti ovoga natjecanja, jer pao je 21 pogodak. Azeri su vodili 2:0 i 4:2, ali se na odmor otišlo 'egal' (4:4). U nastavku su Tajlanđani imali prednost 6:4, suparnik preokrenuo na 6:7, da bi regularni dio završio 7:7. U prvom produžetku Azerbajdžan je stigao do 10:7 i to više nije ispustio, na kraju je završilo 13:8. Kod pobjednika je briljirao Fineo s pet golova.

Najtvrđu utakmicu odigrali su Argentina i Ukrajina. Pravih prilika bilo je jako malo, a odluka je pala minutu i 30 sekundi prije kraja drugog produžetka kada je kazneni udarac s deset metara realizirao Cuzzolino.