USPJEH U FRANCUSKOJ

SP boćanje: Nives Martinaš brončana

13.11.2010 u 21:56

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u boćanju za žene koje se održava od 11.do 14. studenog 2010. u francuskom St. Vulbasu kod Lyona, nastupaju boćarice iz 18 zemalja među kojima je i hrvatska ženska boćarska reprezentacija u sastavu Danijela Kolobarić i Iva Vlahek (BK Špansko), Nives Martinaš (ŽBK Pašac) i Marija Martina Buškulić (BK Marinići), predvođena izbornikom Mariom Milanovićem - Litrom i voditeljem delegacije Krešom Troskotom

Hrvatska reprezentacija je očekivano dobro startala. Već prvog dana Hrvatska je osigurala jednu od medalja. Nives Martinaš osvojila je brončanu medalju u disciplini brzinsko izbijanje. Martinaš je u polufinalu iz 41 pokušaja pogodila 28 boća i za jednu boću bila je bolja od Talijanke Chiare Soligon koja je imala rezultat 40/27. U finale su se plasirale Francuskinja Essertel Richard Laurence rezultatom 36/44 i Kineskinja Cheng Xiping koja je jučer u polufinalu brzinskog izbijanja postigla novi svjetski rekord pogodivši čak 42 boće iz 47 pokušaja.

Martinaš je bila uspješna i u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je izborila nastup u polufinalu. Hrvatska boćarica u prvom je kolu u skupini pobijedila Srpkinju Natašu Antonjak s 13:5, a u drugom je bila bolja od Slovenke Helene Ludvik s 13:4. Danas, u četvrtfinalu, savladala je tursku reprezentativku Geridonmez Seda rezultatom 13:3. U nedjeljnom polufinalu očekuje je Francuskinja Corine Maugiron.

Svjetsko prvenstvo završeno je za našu štafetu Kolobarić - Buškulić, koja je na kraju osma.