BRAVO!

Hrvatsko boćanje još nikad nije ostvarilo ovakav uspjeh na svjetskim prvenstvima

12.11.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatska je po prvi put u svojoj povijesti postala najuspješnija nacija s pet odličja na ženskom i mješovitom Svjetskom boćarskom prvenstvu održanom u francuskom Rumillyu.

Reprezentacija u sastavu Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Nikol Belasić, Nives Jelovica, Ema Maršanić, Marino Milićević i Marin Ćubela osvojila je po dva zlata i bronce, te jedno srebro i zauzela prvo mjesto po osvojenim medaljama i po bodovanju svih disciplina.

Zlatne medalje osvojila je štafeta Carrolina Bajrić i Ria Vojković, te par Nikol Belasić i Carrolina Bajrić. Srebrnu medalju uzela je Ria Vojković u disciplini pojedinačno klasično, a bronce Nives Jelovica u preciznom izbijanju i mješovita štafeta Ria Vojković i Marino Milićević.

U preostale dvije discipline plasman u četvrtfinale ostvarili su Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitom krugu i Ema Maršanić u brzinskom izbijanju.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'