sp u boćanju

Hrvatska ima svjetske prvakinje u brzinskoj štafeti

11.11.2023 u 16:49

Bionic
Reading

Hrvatske boćarice Carrolina Bajrić i Ria Vojković nove su svjetske prvakinje u brzinskom štafetnom izbijanju, a naslov su osvojile na Svjetskom prvenstvu koje se održava u francuskom Rumillyju

U subotnjem su finalu Carrolina Bajrić i Ria Vojković 45-44 pobijedile Francuskinje Ophelie Armaneti i Annaelle Barazzutti i tako se okitile zlatnim odličjima.

Za Vojković je ovo drugo odličje na ovom prvenstvu na kojem se natječu boćarice, a održavaju se i natjecanja u mješovitoj konkurenciji. Tako je Vojković u mještovitoj štafeti s Marinom Miličevićem osvojila broncu.

Obje će zlatne boćarice imati priliku osvojiti još jedan naslov. Ria Vojković se plasirala u finale pojedinačno, pobjedom (13-2) protiv srpske predstavnice Nataše Antonjak, a Carrolina Bajrić je u finalu klasičnih parova s Nikol Belasić.

Riječanka Nives Jelovica je osvojila broncu u preciznom izbijanju nakon što je u subotnjem polufinalu izgubila od Turkinje Buket Ozturk (6-22).

Hrvatska boćarska reprezentacija je tako osvojila pet odličja, dva zlata, srebro i dvije bronce na danas završenom Svjetskom prvenstvu u ženskoj i mješovitoj konkurenciji, a dvostrukom svjetskom prvakinjom postala je Carrolina Bajrić.

Do prvog zlata je došla u štafetnom brzinskom izbijanju u paru s Riom Vojković. One su u finalu s 45-44 pobijedile Francuskinje Ophelie Armaneti i Annaelle Barazzutti.

Bajrić je potom udružila snage s Nikol Belasić i osvojila drugo zlato u klasičnim parovima. Klupske kolegice iz Čavala u finalu su s 11-3 svladale Turkinje Dursun i Baris.

Priliku za drugo zlato imala je i Ria Vojković, ali je boćarica iz Komiže u finalu pojedinačnoh natjecanja u dramatičnom raspletu izgubila od Talijanke Valentine Basei 10-7.

Vojković je na ovom prvenstvu kompletirala medalje sva tri sjaja, jer je već u petak osvojila broncu u mješovitoj štafeti s Marinom Miličevićem.

Broncu je osvojila i Riječanka Nives Jelovica u preciznom izbijanju.