afrički kup nacija

Šokantne vijesti iz Afrike; zbog problema sa srcem Aubameyangu i dvojici suigrača zabranili su igranje

15.01.2022 u 08:40

Bionic
Reading

Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang (32) samo je još jedan je u nizu nogometaša koji imaju ozbiljnih problema sa srcem

Ove loše vijesti potvrdio je Nogometni savez Gabona i to u petak netom prije utakmice Afričkog kupa nacija protiv Gane.

'Liječnička komisija je nakon pregleda objavila da igrači Pierre-Emerick Aubameyang, Axel Meye i Mario Lamina imaju problema sa srcem. Nismo željeli riskirati s njihovim nastupom', stoji u objavi.

Znakovito, sva trojica gabonskih nogometaša su u proteklih nekoliko tjedana bili zaraženi koronavirusom i tek su izašli iz izolacije.

Sigurno ih sada čekaju dodatne pretrage u jer je poprilično nevjerojatno da trojica nogometaša iz iste reprezentacije imaju srčane probleme.

Podsjetimo, i Bayern objavio da njihov sjajni nogometaš Alphonso Davies ima probleme sa srcem. Naime, Davies ima 'lakšu upalu srčanog mišića' (miokarditis) što je vjerojatno posljedica Covida-19 kojeg je prebolio te će zbog toga pauzirati nekoliko tjedana, izjavio je u petak trener Bayerna Julian Nagelsmann.

'Problem koji ga muči je 'između bezopasnog i dosadnog', dodao je Nagelsmann.

Liječnici nemaju znanstvenog dokaza što je točno uzrokovalo ovo stanje kod Daviesa, 'ali velika je vjerojatnost da ga je uzrokovao Covid', dodao je Nagelsmann i zaključio:

'Ne znamo još točnoi koliko će pauzirati. To nije dramatično, ali mora ozdraviti, a za to treba neko vrijeme.'