KAOS U GRADU

Šok za Engleze, Rusi izjednačili u sudačkoj nadoknadi

11.06.2016 u 22:49

  • +7

EURO 2016., Engleska - Rusija

Izvor: Reuters / Autor: Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Današnji program na Europskom prvenstvu završavaju međusobnim ogledom Engleska i Rusija. Tekstualni prijenos pratite na tportalu od 21 sat

Engleska: Hart; Walker, Cahill, Smalling, Rose; Alli, Dier, Rooney; Sterling, Kane, Lallana
Rusija: Akinfejev; Smolnikov, Ignjaševič, V. Berezucki, Ščenjikov; Golovin, Neustadter; Smolov, Shatov, Kokorin; Dzyuba

Engleska - Rusija 1:1

90+3' - kraj utakmice
90+2' - 1:1 GOOOL - nebeski skok Berezuckija i prije nego što je ušla u mrežu samo ju je dotaknuo Glušakov
90' - tri minute sudačke nadoknade
88' - Rusi ne znaju kako da naprave pritisak na Engleze koji s lakoćom čuvaju prednost
83' - malonogometna akcija Engleza i gol, ali zaleđe
79' - Lallana je sada iz velike udaljenosti opalio, ali Akinfejev nije trebao reagirati
74' - 1:0 - GOOOL - Dier je snažno pogodio iz slobodnjaka
70' - sjajan udarac Rooneyja  i nevjerojatna obrana Akinfejeva kojem je pomogla i greda
63' - Smolov je lukavo pucao s 20 metara, zamalo pored lijeve vratnice
59' - Rusji pokušaj završio je na tribinama, Golovin je malo popravio statistiku
55' - Rooneyjev slobodnjak malo preko grede
54' - skraćeni korner za Engleze, na kraju se lopta šetala na tri metra od gola i niti jedan od engleskih nogometaša nije je bio u stanju gurnuti u mrežu
49' - gužva u engleskom petercu, ali krajnjim naporima lopta je izbijena
46' - krenulo je drugo poluvrijeme

45' - kraj prvog dijela, Englezi puno bolji, jedino im nedostaje gol
42' - deseti udarac Engleza, Rose je pokušao iz daljine, ali deset metara od gola, nije dobro sjelo
35' - sjajan potez Rooneyja, podigao si je loptu i opalio volej sa 16 metara, ali opet ravno u sigurnog Akinfejeva
28' - Rusi nemaju previše ideje u napadu, kada imaju loptu većinom igra zadnja linija
22' - Lallana je dobio loptu na deset metara malo s desna iskosa i pucao pored suprotne vratnice, Englezi promašuju
17' - i Rusi su napokon nešto pokazali u napadu, ali Hart nije imao većih muka
12' - sada je Smalling bio najviši u skoku, na mjestu je Akinfejev, ukoliko se Rusi ne probude, loše im se piše
9' - opasan centaršut, rusija je preživjela, ali sve je opasnije pred njihovim vratima
7' - prvi udarac na utakmici, Lallana s deset metara snažno, ali ravno u Akinfejeva koji je odbio u korner
3' - Allijev volej iz daljine, ni blizu ruskog gola
1' - počela je utakmica

- engleski navijači su žestoko izviždali rusku himnu, istom mjerom uzvratili su i Rusi, ali pošto su 'Otočani' brojčano nadmoćniji ovu su bitku na tribinama izgubili
- prije utakmice iz Marseillea su samo dolazile vijesti za crnu kroniku, tema dana nažalost bili su huligani o čemu više čitajte OVDJE

-------------------------------------------------------------------------

Uvertiru večerašnjem dvoboju Engleske i Rusije u Marseilleu u utakmici 1. kola skupine B, ispisali su navijački huligani sukobima, koji su počeli još u petak rano ujutro, a sada su na redu nogometaši od kojih se ipak očekuje viteška borba bez grubosti i nepotrebne oštrine.

Engleska je jedina reprezentacija koja je kvalifikacije završila sa stopostotnim bodovnim učinkom, a u sedam test utakmica nakon toga upisala je sedam pet pobjeda i dva poraza od Španjolske i Nizozemske. Izbornik Roy Hodgson tvrdi da njegova mlada momčad (prosjek 25,8 i nikada Englezi nisu došli s mlađim sastavom na EP) i ipak ima mnogo više iskustva i zrelosti nego na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije dvije godine, a isto tako smatra da je Engleska jedna od najofenzivnijih, najmotoričnijih i najpoletnijih reprezentacija na završnom turniru.

Ako je tome tako, onda bi te karakteristike mogle doći do punog izražaja baš protiv Rusije, koja je pak među najstarijim i najsporijim sastavima EURA, te bi mogla imati značajnih problema, ako Englezi nametnu jaki ritam igre i naprave pritisak na suparničkoj polovici.

'Imamo samo četiri igrača, koji su igrali na Europskom prvenstvu 2012. i mnogi će reći da neiskustvo u broju godina i nastupa ne može biti prednost, ali planiramo to suzbiti s energijom i entuzijazmom mladih igrača, koji sigurno imaju kvalitetu i ogromnu želju dokazati se na ovom natjecanju', pojasnio je engleski izbornik Roy Hodgson, a njegova momčad borit će se danas i protiv tradicije koja kaže da Engleska u osam dosadašnjih pokušaja nikada nije dobila uvodnu utakmicu na Europskom prvenstvu, odnosno upisala je po četiri remija i poraza.

'Znamo da imamo momčad koja kada dostigne nivo igre za kojeg je sposobna, može stvoriti vrlo velike probleme ruskoj obrani, te računamo da će tako i biti. Mislim da smo izuzetno dobro pripremljeni i spremni odgovoriti svim zahtjevima jer nikada se ne zna u kojem pravcu može utakmica otići. Mi u svakom slučaju želimo u ovom turniru ostati što je moguće dulje', odlučan je engleski strateg Roy Hodgson, koji za uvodni dvoboj ima sve igrače na raspolaganju jer su braniči Chris Smalling, Gary Cahill i Ryan Bertrand riješili sitne zdravstvene probleme koje su imali.

Rusija je druga najstarija reprezentacija na završnom turniru u Francuskoj, a izbornik Leonid Sluckij sa 45 godina najmlađi izbornik ovdje, a imao je mnogo problema oko sastavljanja liste putnika zbog ozljeda.

U fokus treba staviti dva veznjaka Džagoeva i Denisova, koji su imali ključan doprinos u kvalifikacijama i njih zaista nije lako nadomjestiti, a i inače Rusi nemaju igrača za kojeg bi se moglo reći da donosi prevagu svojim individualnim rješenjima. Ima nekih poput Dzjube (29 golova u sezoni za Zenit), Kokorina, Širokova ili Šatova, koji itekako mogu bljesnuti, ali brzina im nije posebna odlika.

No, još veći problemi naziru se u zadnjoj liniji s već spomenutim stoperskim parom, koji zajedno ima 70 godina, te nepouzdanim vratarom Akinfejevim. Dosta je upitnika oko mogućnosti ove ruske reprezentacije, a dvoboj s Engleskom mnogo toga će otkriti.

'Uvijek postoji ta rasprava oko mladosti i iskustva i mnogo puta se pokazalo da je nemoguće unaprijed reći što je bolje. Koliko god imali starijih igrača, mi imamo dosta onih kojima je ovo prvi ovakav turnir i tko zna kako će se snaći, podvlačio je ruski izbornik Leonid Sluckij, koji neće moći koristiti veznjaka Torbinskog, a upitan je za nastup i Glušakov, koji bi vjerojatno startao, pa je lako moguće da zadnji vezni bude jedini internacionalac Neustädter, koji je tek nedavno dobio rusko državljanstvo.

Je li mu ovo najvažnija utakmica karijere?

'To pitanje baš i nije točno formulirano, ali mi imamo veliku odgovornost jer cijela zemlja će navijati za nas i brinuti o Rusiji. Velika je naša želja ugoditi navijačima i doći do pozitivnog rezultata protiv odlične Engleske, a što se tiče najvažnije utakmice u karijeri, o tome možemo govoriti kasnije,' podvukao je kormilar Rusije Leonid Sluckij.

Rusija i Engleska prije su se sastajale u kvalifikacijama za EURO 2008. i svatko je pobijedio kada je bio domaćin, a večerašnji ogled na Velodromeu vodit će Nicola Rizzoli iz Italije, koji je sudio finale Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu.