košarkaška euforija

Slovenci nakon povijesne pobjede žele finale sa Srbijom: Idemo po zlato!

15.09.2017 u 06:46

Bionic
Reading

Glavne slovenske košarkaške zvijezde Goran Dragić i Luka Dončić nakon uvjerljivog trijumfa u polufinalu Eurobasketa protiv Španjolske nemaju se namjere zadovoljiti srebrnom medaljom....

Slovenska košarka proživljava svoje najbolje trenutke u Istanbulu ovih dana. U četvrtak je reprezentacija susjedne zemlje pregazila 92:72 moćnu Španjolsku i tako po prvi put ušla u finale Eurobasketa i osigurala medalju, osmom pobjedom u nizu na natjecanju.

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Još se ne zna protivnik Slovenaca u nedjelju, jer Rusija i Srbija tek moraju odraditi svoj okršaj, ali za iskusnog vođu reprezentacije nema dileme s kim bi volio u finalnu borbu.

'Dajem prednost Srbiji i volio bih igrati s njima,' izjavio je Goran Dragić pa dodao:

'Nije još gotovo. Čeka nas još jedna utakmica i idemo po zlato.'

Kao i za vrijeme cijelog turnira, najviše pohvala dobio je Luka Dončić koji je polufinalni susret završio s 11 koševa, 12 skokova i osam asistencije.

'Veselim se njegovom odlasku u NBA. Kad završim karijeru, bit ću njegov najveći navijač. Luka, svaka čast,' priznao je Dragić, a supertalentirani18-godišnjak je sam dodao:

'Nevjerojatno, svaka čast cijeloj ekipi, napravili smo ovo za navijače i cijelu Sloveniju. Znamo da je ovo povijesni uspjeh, ali imamo još jednu utakmicu i nju moramo odigrati na sto posto i pobijediti.'

Slovenija je u sportskoj euforiji kakvu ne pamti, u Istanbulu se očekuje pregršt zelenih navijača u nedjelju...