ČUDESNA POBJEDA

Slovenci potpuno uništili šokiranu Španjolsku i na korak su od zlata!

14.09.2017 u 22:16

Bionic
Reading

Slovenski košarkaši po prvi su se put plasirali u finale Eurobasketa velikom pobjedom protiv aktualnih prvaka Španjolaca u Istanbulu ovog četvrtka, rezultatom 92:72

Slovenska košarkaška bajka bliži se najljepšem mogućem završetku. Izbornik Kokoškov i njegovi igrači zabilježili su svoju osmu pobjedu u nizu ovog četvrtka u polufinalu Eurobasketa, u utakmici u kojoj su aktualne prvake Europe potpuno deklasirali.

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Slovenija je protiv Španjolske već u prvom poluvremenu pokazala snagu i otišla s prednošću 49:45 na odmor, a onda im je u trećoj četvrtini sve ulazilo i jednostavno su uništili uglednog protivnika.

Prednost je samo rasla i otišla na čak +21 u samoj završnici, da bi s krajnjih 92:72 upisali jednu od najvećih pobjeda u slovenskoj sportskoj povijesti.

Slovence su predvodili Dragić i Randolph s 15 koševa, dok je Luka Dončić dodao 11 poena, 12 skokova i 8 asistencija, ali odlični su bili i Vidmar, Prepelić, Dimec...

Time je Slovenija osigurala najmanje srebro, a s kim će igrati u finalu saznat ćemo nakon dvoboja Srbije i Rusije u petak.

Eurobasket, polufinale:

Slovenija - Španjolska 92:72 (49:45)