ZDBT 2017.

Košarkaška elita dolazi u Zadar; puno njih gledamo na Eurobasketu

14.09.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Zadar će od 21. do 24. rujna četvrtu godinu zaredom biti domaćin vrlo jakog košarkaškog predsezonskog turnira, a ljubitelji košarke će uz domaći sastav moći pogledati posljednja dva europska prvaka, aktualnog Fenerbahce Dogus, i prošlogodišnjeg CSKA iz Moskve, dva najbolja njemačka kluba Bayern i Brose Bamberg, te vrlo jaki ruski Himki.

Ovogodišnji "Zadar Basketball Tournament" vjerojatno će biti najjači dosada, a u grad košarke će doći i veliki broj zvijezda EuroBasketa koji je upravo ušao u završnicu u Istanbulu poput Alekseja Šveda, Sergija Rodrigueza i Kostasa Sloukasa.

U Zadar će doći čak osam ruskih reprezentativaca s Eurobasketa koji su u osmini finala uvjerljivo sa 101-78 nadigrali Hrvatsku, a među njima je i sjajni Aleksej Šved koji je briljirao u tom dvoboju. Njih šestorica, Vitaliij Fridzon, Sjemen Antonov, Andrej Voroncevič, Dmitrij Kuljagin, Mihail Kuljagin i Nikita Kurbanov, članovi su CSKA, dok su Šved i Andrej Zubkov igrači Himkija. Nakon pobjede protiv Hrvatske, Rusija je u četvrtfinalu svladala i Grčku (74-69) te ju u završnici natjecanja očekuje borba za odličje.

Zanimljivo će biti vidjeti i što će u Zadru pokazati trener srpske reprezentacije Aleksandar Đorđević, koji je ujedno i trener Bayerna iz Muenchena. Đorđević se sa Srbijom plasirao u polufinale Eurobakseta, a u Zadar će dovesti trojicu srpskih reprezentativaca s kojima je ostvario taj uspjeh, Stefana Jovića, Vladimira Lucića i Milana Mačvana.

Svaki igrač Fenerbahcea sam je za sebe dovoljna pozivnica prijateljima košarke da u dane turnira podsjete Višnjik. U redovima europskog prvaka među ostalima su Jan Vesely, Nicolo Melli, Lugi Datome, Marko Gudurić i Kostas Sloukas, a predvodi ih najtrofejniji europski trener Željko Obradović.

Sav prihod od prodanih ulaznica za turnir namijenjen je za pomoć Općoj bolnici Zadar.

  • +7
Zdenka Zrilić Izvor: Promo fotografije / Autor: Iva PERINCIC