Stiže u West Bromwich

Slaven Bilić potpisao na dvije sezone za engleskog drugoligaša; zbog ove vijesti najsretniji je Goran Ivanišević

13.06.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Poznati engleski nogometni klub West Bromwich Albion F.C. od nove sezone s trenerske klupe vodit će bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Mnoge je ova Bilićeva odluka iznenadila, ali on sam kaže kako nije dugo razmišljao kada su ga kontaktirali

Već nekoliko dana engleski mediji pišu kako bi klupu engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona trebao preuzeti 50-godišnji hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Vijest je službeno objavljena u četvrtak, a sam Bilić ovu vijest potvrdio je za 24sata.

'Potpisao sam na dvije godine, to je ono što sam htio', kazao je kratko Bilić koji već ima iskustvo vođenja engleskih klubova kada je bio trener West Hama, a poznato je kako je u Engleskoj ostavio dubok trag i kao igrač (West Ham United i Everton).

'Oduševljen sam ovom prilikom. Želja nam je da napredujemo, želimo napraviti napredak na terenu, a iz kluba su me uvjerili kako se žele vratiti u Premier League', kazao je klub WBA Bilić.

'Željeli su me u klubu da ih vodim, da im pomognem kako bi napredovali. Jasno su mi dali do znanja da žele da ih vodim i nisam dugo razmišljao kada me prvi puta kontaktirali', dodao je Bilić čija je odluka da vodi drugoligaša – mnoge iznenadila.

No, svakako je zanimljivo spomenuti kako za WBA, klub koji je ove sezone ispao u polufinalu doigravanja za Premiership od Aston Ville, već dugi niz godina navija legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević.

'Da mi je netko rekao da ću postati navijač West Bromwicha, ne bih mu vjerovao' rekao je Ivanišević jednom prilikom za Express.

Ispričao je kako je 'krivac' za to David Law, menadžer za medije na Touru, koji je lud za West Bromwichem. I uz njega se Ivanišević, kako je rekao navukao.

'WBA je poput mene - uzdižu se i padaju. Nikad ne znaš što će napraviti.'

  • +6
Slaven Bilić i Ivana Đeldum - izlazak iz rodilišta Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak