slučaj lafferty

Svijet u šoku: Reprezentacija može zabraniti igraču da igra za klub i to je napravila

17.10.2018 u 19:22

Bionic
Reading

Nogometni savez Sjeverne Irske zabranio je svom najboljem igraču Kyleu Laffertyju nastup za Rangers u nedjeljnom ligaškom ogledu protiv Hamiltona pozvavši se na Fifino pravilo 'five-day rule'.

Sjevernoirski savez je blokirao Laffertyja nakon što je napadač Rangersa zbog navodne ozljede odustao od utakmica Lige nacija protiv Austrije i Bosne i Hercegovine.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Rangers - Osijek Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lafferty se nije pojavio na okupljanju, a potom je telefonski poručio kako ima problem s ahilovom tetivom zbog čega je propustio obje utakmice. Međutim, bio je kandidat za nastup u susretu protiv Hamiltona. Zbog toga su se čelnici IFA-a pozvali na Fifino pravilo pet dana i tako zaustavili njegov nastup. Naime, nacionalni savezi imaju pravo zabraniti nastup svojim igračima još pet dana nakon reprezentativnih aktivnosti.

'Nogometaš se nije odazvao na poziv i tako je prekršio pravilo i IFA je odlučio iskoristiti FIFA-ino pravilo o statusu i transferu nogometaša. Zbog toga on neće igrati iduću utakmicu za svoj klub', poručili su iz Sjeverne Irske.

Lafferty je u dresu nacionalne vrste sakupio 68 nastupa, a sa 20 golova drugi je strijelac reprezentacije. 

Sjeverna Irska je izgubila od Austrije 0-1, a od BiH 0-2 i trenutačno je na začelju skupine 3 Lige B Uefine Lige nacija i sve je izglednije kako će ispasti u niži rang natjecanja.