napušta moskvu

Sjajni hrvatski reprezentativac stiže u Serie A; sad je poznato kolike milijune eura Napoli mora platiti za njega

24.07.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Nikola Vlašić (22) svoju je rusku avanturu najvjerojatnije završio. Njegov CSKA nije uspio izboriti nastup u Ligi prvaka te će morati prodati svoju najsjajniju zvijezdu. A za Vlašića se opasno 'zapalio' Napoli, Gennaro Gattuso želi ga od sljedeće sezone na San Paolu

Talijanski mediji već nekoliko dana pišu kako su čelnici Napolija odlučni u namjeri da ovog ljeta u svoje redove dovedu hrvatskog reprezentativca i veznjaka moskovskog CSKA Nikolu Vlašića (22).

Pregovori su navodno već započeli, a prva je prepreka bila prevelika odšteta jer CSKA je za Vlašića isprva tražio čak 35 milijuna eura. No, financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa uzdrmala je nogometno tržište, a CSKA mora popuniti klupski proračun nakon što momčad u posljednjem kolu nije uspjela izboriti plasman u Ligu prvaka.

Zato su Rusi odlučili popustiti te je službeno objavljeno kako su spremni prodati Nikolu Vlašića prvom ponuđaču koji će platiti 20 milijuna eura odštete. Realno, velik je to popust, ali i svota koju su čelnici kluba sa San Paola spremni platiti odmah!

Trener Napolija Gennaro Gattuso Vlašića vidi kao jednog od nositelja igre svoje momčadi u sljedećim sezonama, posebice jer je Brazilac Allan najavio kako odlazi iz Napulja te bi hrvatski reprezentativac trebao popuniti njegovo mjesto u momčadi.

>> Nikola Vlašić, najskuplji transfer u povijesti kluba, zabija kao na traci, a otkrio nam je i što doživljava na ulicama Moskve: Takav pristup navijača nisam doživio nigdje

Nikola Vlašić je krajem kolovoza 2017. godine iz Hajduka otišao za 10 milijuna eura u engleski Everton koji ga je prvo poslao na posudbu u moskovski CSKA, a prošlog ljeta ga je ruski velikan otkupio za 15.7 milijuna eura. što je bio najskuplji transfer u povijesti kluba.

No, CSKA ima velikih financijskih problema, dodatni udarac je neigranje Lige prvaka sljedeće sezone pa su primorani prodati neke od svojih najboljih igrača. Na samom vrhu je naš Nikola Vlašić koji bi, ako je vjerovati talijanskim medijima, ubrzo trebao i realizirati transfer u Napoli.