kvalifikacije idu po planu

Sjajna Hrvatska djeluje nepobijedivo; vaterpolisti nadigrali Francuze i napravili još jedan veliki korak prema Olimpijskim igrama

16.02.2021 u 22:37

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Francusku s 13:10 upisavši i treću pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Francusku s 13:10 (2:3, 3:2, 5:2, 3:3) upisavši i treću pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se igra u Rotterdamu.

Za razliku od uvjerljivih pobjeda protiv Rumunjske i Nizozemske, izabranici Ivice Tucka su imali puno teži posao protiv Francuza, koji su prvu četvrtinu dobili s 3:2, dok je na poluvremenu bilo 6:6.

Ključna je bila treća četvrtina, koju je Hrvatska dobila s 5:2, što su Barakude sačuvale u zadnjem periodu igre.

Loren Fatović i Luka Bukić su postigli po tri gola, dok su Andro Bušlje i Maro Joković postigli po dva, a vratar Marko Bijač imao je 11 obrana. Francuze je predvodio Charles Cannone s tri gola.  

U ostalim susretima iz naše skupine Rusija je pobijedila Njemačku sa 17:5, a Nizozemska Rumunjsku s 9:8.

Nakon tri kola vodi Hrvatska sa šest bodova, Rusija ima pet, a Nizozemska 4 boda. Prolazak u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe iz svake skupine, a podsjetimo plasman na OI u Tokiju izborit će tri najbolje reprezentacije s turnira u Rotterdamu.

U srijedu u 14.30 Hrvatska igra s Rusijom.