WTA TURNIRI

Sjajan početak tjedna za hrvatske teniske nade

01.04.2014 u 08:39

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 75. u svjetskom poretku, kvalificirala se u 2. kolo WTA turnira u Charlestonu, koji se igra na zelenoj zemljanoj podlozi…

Zagrepčanka je na startu turnira slavila protiv Švicarke Stefanie Vögele, 53. tenisačice svijeta, 6-7(4), 6-1, 7-5 nakon dva sata i 18 minute igre. Uzvratila joj je time za poraz koji je od nje pretrpjela lani u Stanfordu u jedinom prethodnom meču.

Ajla Tomljanović u zadnje vrijeme se specijalizirala za preokrete, a jedan takav napravila je i u ovom meču, budući da je u trećem setu gubila s 5-2, a onda je osvojila zadnjih pet gemova u meču. Doduše, prije toga je ispustila vodstvo 2-0 i dopustila je Švicarki seriju od pet gemova.

Tomljanović je iskoristila 6 od 12 prilika za break, a njezina suparnica 3 od 7.

U 2. kolu će Ajla Tomljanović igrati protiv pobjednice ogleda između 16. nositeljice, Kineskinje Zhang Shuai i Hsieh Su-Wei iz Tajpeha.

Ranije je Amerikanka Madison Keys, 36. tenisačica svijeta, pobijedila drugu hrvatsku predstavnicu na turniru Mirjanu Lučić-Baroni 7-6(0), 7-6(3) nakon jednog sata i 42 minute igre.

Obje tenisačice napravile su po četiri breaka u meču u kojem je Mirjana Lučić-Baroni, 94. u svjetskom poretku, imala devet dvostrukih pogrešaka. U drugom setu je Hrvatica nadoknadila zaostatak 5-2, ali ipak nije uspjela odvesti meč u treći set.


Dodajmo i da je hrvatska tenisačica Donna Vekić uspješno otvorila nastup na WTA turniru koji se, uz 500.000 dolara nagradnog fonda, igra na tvrdoj podlozi u meksičkom Monterreyu...

Osječanka je u 1. kolu izbacila petu nositeljicu i 41. igračicu svijeta, Španjolku Garbine Muguruzu, sa 7-6(5), 7-6(2). U meču koji je trajao dva sata i sedam minuta obje su tenisačice po tri puta oduzimale servis suparnici, a hrvatska se 17-godišnjakinja pokazala uspješnijom u oba tie-breaka. Uz to, ispalila je devet asova.

U 2. kolu Donnu čeka 73. igračica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, od koje je bila bolja prije dvije godine na US Openu.