PRINCIP JE PRINCIP

Sir Alex i dalje bojkotira BBC

23.08.2010 u 09:56

Bionic
Reading

Bojkot BBC-ja mogao bi koštati sir Alexa Fergusona 1.000 funti, no to ga nimalo ne zabrinjava. Slavni Škot s klupe Manchester Uniteda i dalje se drži svojih principa, a otočki gledatelji ostaju bez izjave jednog od najvećih trenera svih vremena

Kad je prije šest godina BBC objavio prilog 'Panorama' u kojem je njegovog sina, nogometnog trenera, prikazao u negativnom kontekstu, sir Alex Ferguson zarekao se da više neće davati izjave i intervjue toj velikoj TV kući. Iako se okolnosti mijenjaju, pa je i vodstvo Premier lige molbama, prijetnjama i kaznama pokušalo vratiti prvog čovjeka Manchester Uniteda u studio BBC-ja, nikakvog pomaka nije bilo.

Nakon utakmice Uniteda i Fulhama, sir Alex je imao obavezu dati izjavu BBC-ju, baš kao što to imaju treneri diljem svijeta, no on je opet poslao svog pomoćnika. Zbog toga će biti kažnjen sa 1.000 funti globe, što ga, s obzirom na bogatstvo, neće nimalo zabrinuti.

Engleski mediji su uoči početka nove sezone nagovještavali da bi slavni Škot mogao popustiti pred drakonskim kaznama tamošnjeg udruženja koje vodi ligu, no i opet su se prevarili. Sir Alex ostaje dosljedan sebi i svojoj odluci, a otočki gledatelji i dalje zakinuti za misli velikog trenera, jednog od najvećih svih vremena.