SADA I SLUŽBENO

Goran Perkovac dobio otkaz; HRS se oglasio i po pitanju izbornika

06.02.2024 u 17:55

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija na nedavnom Euru u Njemačkoj zauzela je 11. mjesto, što i nije neki rezultat za 'pasti u nesvjest'. No, uveo je izbornik Perkovac u momčad neke mlade igrače, koji bi trebali biti nositelji igre sljedećih godina....

Goran Perkovac predao je izvješće čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza o svojem kutu izvedbe reprezentacije na siječanjskom Euru u Njemačkoj.

Tijekom popodneva sa mail adrese HRS-a stiglo je i priopćenje.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače 2024. godine tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac.

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donešena tijekom sljedećih nekoliko dana.

Perkovac je kao izbornik muške reprezentacije predstavljen 3. veljače prošle godine. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je završila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. s dvije pobjede, jednim neodlučenim ishodom i jednim porazom te osvojila drugo mjesto u skupini iza Nizozemske.

Na Euru u Njemačkoj Hrvatska je imala sjajno otvaranje protiv Španjolske koju su Perkovčevi izabranici svladali s uvjerljivih 39:29, da bi uslijedio neočekivani remi s Austrijom (28:28) i pobjeda nad Rumunjskom (31:25) u prvoj fazi natjecanja.

U drugom dijelu Hrvatska je doživjela poraze od Francuske (32:34), Mađarske (26:29) i Islanda (30:35) pa je posljednja pobjeda nad Njemačkom (30:24) bila nevažna, jer su hrvatski rukometaši prije tog dvoboja izgubili sve izglede za plasman u borbu za odličja.

Hrvatska je u Njemačkoj završila na 11. mjestu, što je našim rukometašima bio drugi najlošiji plasman na europskim prvenstvima. Jedini lošiji rezultat ostvaren je 2002. u Švedskoj, kad je Hrvatska osvojila zadnje, 16. mjesto.