veleslalom u mariboru

Shiffrin ovaj put morala podijeliti pobjedu s ljutitom rivalkom

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mikaela Shiffrin je ostvarila svoju 55. pobjedu u Svjetskom kupu, a Slovakinja Petra Vlhova je osmi put u karijeri završila na vrhu pobjedničkog postolja, nakon što su dvije vodeće skijašice ostvarile isto pobjedničko vrijeme (2:31.31) u veleslalomu održanom u petak na mariborskom Pohorju.

Shiffrin je imala najbolje vrijeme prve vožnje, u kojoj je za 48 stotinki sekunde nadmašila Slovakinju, da bi u finalnoj vožnji Vlhova bila najbrža te nadoknadila zaostatak. Amerikanka je do posljednjeg prolaznog vremena imala u rukama istu prednost kakvu je donijela u drugu vožnju, ali je u donjem dijelu staze ostala bez snage i brzine te u cilj ušla s istim vremenom koje prije nje ostvarila Vlhova.

Do trećeg mjesta i šestog postolja u Svjetskom kupu doskijala je Norvežanka Ragnhild Mowinckel, koja je za pobjedničkim parom zaostala za 93 stotinke.

Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić nije uspjela izboriti nastup u finalnoj vožnji. Sa startnim brojem 62 Komšić je osvojila 47. mjesto sa zaostatkom od 5.10 sekundi. Do cilja je stiglo 60 skijašica, a za drugu vožnju je trebalo biti unutar 3.76 sekundi zaostatka u odnosu na Shiffrin.

U subotu je u Mariboru na rasporedu slalom, posljednja utrka skijašica prije Svjetskog prvenstva u švedskom Areu. Start prva vožnje predviđen je za 10 sati, a druge za 13 sati.

  • +7
  • +4

Američka skijašica Mikaela Shiffrin

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL