BEZ PRITISKA

Sesar objavio s kojim će snagama Hrvatska napasti Luksemburg

01.08.2023 u 18:35

Bionic
Reading

Želimo zadržati ozbiljnost bez obzira što smo cilj ispunili, rekao je Josip Sesar, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije koja u srijedu gostuje kod Luksemburga (20.15 sati).

U pitanju je posljednja pretkvalifikacijska utakmica skupine G za Europsko prvenstvo 2025. godine, a Hrvatska je već ranije izborila prolaz u glavnu rundu kvalifikacija. Istih dvanaest hrvatskih košarkaša koji su igrali protiv Irske u Dublinu, odmjerit će snage protiv Luksemburga kojeg je ranije Hrvatska na domaćem parketu pobijedila 98-62.

„U utorak smo imali trening pred utakmicu, a tijekom večeri ćemo pogledati njihove individualne karakteristike i dobro ćemo se pripremiti bez obzira što smo prošli pretkvalifikacije. Moramo zadržati ozbiljnost i raditi na tragu onoga što smo imali do sada, fokus i odgovornost prema reprezentaciji i dresu koji nosimo. Nadam se i očekujem dobru utakmicu“, rekao je dan prije dvoboja izbornik Josip Sesar.

„U Zagrebu je ostalo pet igrača koji treniraju i rade uvod za Istanbul, odnosno pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Igrači koji su prošli pretkvalifikacije dobit će slobodan dan da se malo odmore i zatim 5. kolovoza kreću pripreme za Istanbul“, dodao je izbornik hrvatskih košarkaša.

Protiv Luksemburga novu će pobjedu tražiti ovi igrači: Borna Kapusta, Lovro Gnjidić, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Toni Perković, Roko Badžim, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Lovro Mazalin, Roko Prkačin, Danko Branković i Krešimir Ljubičić.