PREMIJERA PROTIV GRKA

Hrvatski izbornik preuzeo Dinamo: Privukao me zdrav i potentan kolektiv

26.07.2023 u 12:07

Bionic
Reading

Josip Sesar novi je trener Košarkaškog kluba Dinamo Zagreb. Aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske u idućoj sezoni vodit će ovaj klub u Premijer ligi i Alpe Adria Cupu

Sesaru je ovo četvrti klub na trenerskoj karijeri. Nakon početaka sa Zrinjevcem te šest i pol godina na klupi KK Gorica, koju je dva puta doveo do plasmana u polufinale doigravanja, prošle sezone vodio je Cibonu, s kojom je osvojio Kup Krešimira Ćosića.

'Već sam pretprošle godine razgovarao s ljudima iz kluba i tada su izrazili zainteresiranost za suradnju. Tada sam imao neke druge opcije i planove. Kako se razvijala situacija s Cibonom, iz kluba su kontaktirali sa mnom. Tražio sam predah od desetak dana da razmislim dobro o svemu. Gledajući sa strane, jer ipak nisam bio unutra, uz informacije koje sam dobio o jakom zdravom i potentnom kolektivu, odlučio sam prihvatiti ponudu i preuzeti prvu momčad Dinama. I zaista imam dugoročni plan s KK Dinamo', kazao je na početku Sesar.

U svlačionici ga na okupu čeka kičma momčadi koja je u premijernoj sezoni ostvarila plasman u četvrtfinale doigravanja Premijer lige i polufinale Kupa Krešimir Ćosić.

'To su sve igrači koji već dug niz godina participiraju u hrvatskom prvenstvu. Manje-više znam na koji način tko i kako treba igrati. Momčad je dobro ekipirana, ima već godinu dana iskustva zajedničkog igranja u Premijer ligi. Moram iskreno reći da sam zadovoljan načinom i smjerom kojim se vodi sportska politika kluba. To je između ostalog i razlog koji me privukao u Dinamo', sumirao je Sesar.

Premijernu utakmicu pred navijačima Dinama, ali i zainteresiranom košarkaškom publikom, Sesar će imati protiv jedne od najjačih i najskupljih momčadi u Europi, grčkog velikana Panathinaikosa, u petak 8. rujna. Ulaznice za tu utakmicu već su u online prodaji.

'Ataman je sigurno vrhunski europski trener, a i oni će imati sjajnu momčad. To može biti motiv svim igračima, pa i meni osobno, da vidimo gdje smo i kako stojimo te da vidimo u kojim stvarima još moramo napredovati kako bismo bili još bolji. Trenutno navijačima pobjedu baš ne obećavam (smijeh), ali vjerujem u sjajnu atmosferu na toj utakmici', kazao je Sesar.

Pred Sesarom su realni ciljevi u idućoj sezoni, koje i on prihvaća.

'Bilo bi dobro ponoviti rezultat koji je bio i prošle godine. Idemo korak po korak, ne smijemo se zaletjeti. Moramo odrađivati trening po trening, utakmicu po utakmicu, i onda vidjeti dokle će nas to dovesti. Sigurno je da se moramo truditi, prvo ja, pa onda i svi ostali. Težit će se tome da dostojno prezentiramo klub', kazao je Sesar, kojeg čeka i, njemu poznato natjecanje, Alpa Adria Cup:

'To je jako zanimljivo natjecanje. Dinamo ima dosta mladih igrača i nadam se da ćemo s vremenom dovesti još neke mlade i potentne igrače. Za svaku utakmicu maksimalno ćemo se pripremati. Pokušat ćemo sve utakmice koje nam dolaze odigrati na nivou. Svi koji budu u rosteru svakako će dobiti svoju priliku. Igrači sami sebi svojem ponašanjem i načinom igre te odgovorima na zahtjeve stručnog stožera određuju minutažu', dodao je na kraju novi trener Dinama.